Zo maak en verstuur je je eigen stickers in WhatsApp
Michel van 't Klaphek
Create Stickers for WhatsApp icoon

Create Stickers for WhatsApp

Gratis

Onze score

7,5

Heb je niet genoeg aan de standaard stickers in WhatsApp? Maak dan je eigen animaties die je vervolgens naar familie en vrienden kunt sturen. Zo maak je je eigen WhatsApp-stickers in vijf stappen.

Eigen WhatsApp-stickers maken: zo doe je dat

Het is sinds eind 2018 mogelijk om in WhatsApp stickers te versturen. Dit zijn (bewegende) animaties waardoor je gesprek wat meer leven krijgt. Heb je niet genoeg aan het standaardaanbod van WhatsApp? Maak dan je eigen stickers. Wij laten zien hoe je dit doet.

  1. Download de gratis app ‘Create Stickers for WhatsApp’ in de Play Store;
  2. Geef de vereiste toestemmingen en maak zelf een sticker, of bewerk een bestaand plaatje;
  3. Voeg objecten toe, upload een eigen foto of knip bijvoorbeeld je gezicht (of dat van een huisdier) uit een bestaande foto;
  4. Is je sticker naar wens? Druk dan op het vinkje rechtsboven om het plaatje op te slaan;
  5. Om de stickers naar WhatsApp te importeren druk je in het hoofdmenu op het plus-icoon en bevestig je je keuze.

Je stickers zijn nu toegevoegd aan WhatsApp en klaar voor gebruik. Om de animaties te verzenden, open je een gesprek in de chat-app en tik je linksonder op de knop om een emoji toe te voegen. Kies vervolgens de stickerknop (derde in het midden) en je ziet je zojuist gemaakte creatie verschijnen. Je kunt zoveel stickerpakketten toevoegen als je zelf wil.

Meer keuze

Create Stickers for WhatsApp beschikt over een paar handige functies, waaronder bijvoorbeeld de schaar-tool. Hiermee kun je gezichten en voorwerpen uit bestaande foto’s knippen. Ook kun je foutjes wissen met de gum of bijvoorbeeld zelf een tekening maken. Laat je creativiteit de vrije loop!

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Ben je niet zo creatief, of heb je geen zin om zelf stickers te maken? Download dan één van de tientallen stickerpakket-apps in de Play Store. Met de app ‘Meme stickers’ krijg je bijvoorbeeld de beschikking over tientallen bekende internetplaatjes die je vervolgens in WhatsApp kunt versturen.

Je kunt het zo gek niet bedenken, of er is wel een stickerpakket van. Denk aan plaatjes van de Amerikaanse president Donald Trump of bijvoorbeeld tientallen honden- en kattenfoto’s.

→ Download Create Stickers for WhatsApp in Google Play (gratis)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.