De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Brugradar: check welke bruggen op jouw traject openstaan

Gijs Ettes
21 oktober 2015, 12:33
1 min leestijd
Brugradar: check welke bruggen op jouw traject openstaan

Brugradar is handig voor automobilisten in de randstad die vaak te maken hebben met (openstaande) bruggen. Met deze kleine app check je snel of de bruggen op jouw traject openstaan.

Lees verder na de advertentie.

Simpele app om bruggen te monitoren

Brugradar opent met een kaartje van Nederland waarop de belangrijkste bruggen in ons land staan aangegeven. Begaanbare bruggen worden met groen aangegeven, terwijl openstaande bruggen als rood staan gemarkeerd.  Voor de actualisatie van gegevens wordt gebruikgemaakt van Nationale Databank Verkeersgegevens, die  momenteel 42 bruggen  bevat.

Door op een brug te tikken, kun je zien wanneer deze voor het laatst is geopend. Je kunt ook bruggen toevoegen aan je favorieten, maar veel meer is er met de app niet mogelijk. Zo kun je geen routes in de app invoeren of bruggen toevoegen die missen.

Wat we ook missen, is een overzicht van wanneer en hoe lang bepaalde bruggen precies open zijn geweest. Met die informatie is het gemakkelijk om te bepalen wanneer je een brug beter kunt vermijden.  Tot slot zou het handig zijn om een pushmelding te krijgen als een brug op jouw traject opengaat. Nu moet je steeds de app openen om dit te bekijken.

Brugradar downloaden

Er is dus nog voldoende ruimte voor verbetering, maar in de huidige vorm is Brugradar ook al prima te gebruiken. Via onderstaande link kun je de app downloaden, mits je toestel beschikt over Android 4.0.3+ en 2,8MB aan vrije opslagruimte.

Download Brugradar in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu