Clipo maakt kopiëren op je smartphone makkelijker en slimmer
Clipo

Clipo

Gratis

Onze score

7

Eerlijk is eerlijk: tekst, links of afbeeldingen van de ene naar de andere app sturen is nog altijd behoorlijk wat gedoe. Clipo is een handige app die automatisch relevante acties biedt als je iets kopieert.

Zo werkt Clipo

De ontwikkelaars noemen Clipo een clipboard manager. De app verzamelt namelijk alle teksten, links en afbeeldingen die je op je Android-smartphone kopieert of knipt. Handig, want dan kun je bijvoorbeeld die knipsels van een paar uur geleden weer makkelijk terugvinden zonder flink te zoeken. Clipo neemt je knipsels automatisch over en slaat ze op, of je kunt ervoor kiezen handmatig teksten met de app te delen.

Maar apps die je opgeslagen tekst bijhouden, zijn er natuurlijk al genoeg. Clipo gaat dan ook verder, door slim met je knipsels om te gaan. De app herkent de opslaat en biedt contextgevoelige, relevante acties. Leg je een telefoonnummer vast, dan kun je vanuit Clipo direct opbellen of het nummer in je contactenlijst toevoegen. Tekst kan worden voorgelezen of omgezet worden in een qr-code. Of gebruik de zoekfunctie en check je tekst gelijk in Google.

Bovendien heeft de app een moderne en opgeruimde interface. Verschillende knipsels worden met verschillende kleuren aangegeven. Zo kun je in één oogopslag door een lange lijst scrollen en de juiste tekst terugvinden. Je kunt zelfs specifieke knipsels toevoegen aan je favorieten, om ze altijd bij de hand te hebben. Stap je over naar een ander toestel, dan kun je de knipsels exporteren en de back-up openen op je nieuwe smartphone.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Clipo voor Android downloaden

Je kunt Clip downloaden via onderstaande link naar de Play Store. De app is gratis, reclamevrij en vraagt om Android 4.2 of nieuwer.

Download Clipo in Google Play (gratis)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.