De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Overheid brengt DigiD-app uit om veilig in te loggen

Rick van der Veer
29 maart 2017, 13:37
1 min leestijd
Overheid brengt DigiD-app uit om veilig in te loggen

De overheidsdienst DigiD komt eindelijk naar je smartphone. Met de DigiD-app kun je nu veilig inloggen op je DigiD-account zonder een wachtwoord nodig te hebben.

Lees verder na de advertentie.

DigiD-app

De DigiD-app is hoofdzakelijk gericht op het inloggen op de dienst. Je kunt er op moment van schrijven geen overheidszaken mee regelen, behalve inloggen op je account op je desktop. De app is voor nu maar voor een handjevol diensten te gebruiken om in te loggen, waaronder de Belastingdienst, DUO, Studielink en de website voor het studentenreisproduct. Wanneer andere diensten volgen is nog niet bekend.

Om de app te kunnen gebruiken moet je eerst instellen dat jouw account ingelogd kan worden via de app. Dit doe je met onderstaand stappenplan.

  1. Log in op je DigiD-account via de normale manier op je pc of Mac.
  2. Ga naar ‘Inlogmethoden’ en klik op ‘DigiD app instellingen → DigiD app activeren’
  3. Log vervolgens opnieuw in en scan de qr-code.
  4. Kies een pincode die je makkelijk onthoudt. Deze heb je voortaan nodig om in te loggen.
  5. Je account is nu geactiveerd.

Het scannen van een qr-code is voortaan dan ook de manier waarop je op je account inlogt. Je vult bij het inloggen je gebruikersnaam in, waarna je met de app de qr-code op je scherm scant. Vervolgens vul je eerder ingestelde je pincode in, waarna je door de inlogprocedure heen bent. Het voordeel hiervan is dat je alleen een pincode hoeft te onthouden, en niemand anders zonder jouw smartphone bij je overheidsgegevens kan.

DigiD-app downloaden

Via onderstaande link kun je de DigiD-app gratis downloaden uit de Play Store. Om met de app in te kunnen loggen heb je minimaal Android 4.4 of hoger nodig.

Download DigiD in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu