De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Facebook Home ook op Nederlandse Android-toestellen te installeren

Redactie
13 april 2013, 15:10
2 min leestijd
Facebook Home

Facebook Home is nog niet officieel beschikbaar in Nederland en wordt officieel alleen ondersteund op een handvol apparaten: de HTC One X, One X+, Samsung Galaxy S III en Galaxy Note II. Maar dankzij een mod van ontwikkelaar Paul O’Brien is het toch mogelijk om Facebook Home op je Nederlandse Android-smartphone te installeren. O’Brien maakte eerder al andere hacks en mods voor Android. Nu heeft hij het installatiebestand van Facebook Home aangepast dat er niet meer wordt gecontroleerd op het type apparaat. Ook wordt het daarmee mogelijk om Facebook Home in Nederland te installeren op toestellen. Helemaal vanzelf gaat het overigens niet, want om de mod te gebruiken moet je eerst de bestande Facebook-apps verwijderen van je smartphone. Daarna installeer je de aangepaste Facebook Home en andere aangepaste apps.

O’Brien stelt hiervoor de apk-bestanden beschikbaar. De eerste ervaringen daarmee zijn goed: de hack werkt volgens techblogs op verschillende apparaten, zowel smartphones als tablets. Wat soms niet werkt is het versturen van sms’jes. Heb je een wat exotischer toestel, dan is het zaak om even te googlen of het ook op jouw toestel werkt. Zoals altijd de waarschuwing: weet goed wat je doet, voordat je eraan begint. De officiële Facebook Home-launcher kijkt eerst of de app wel op het betreffende toestel mag worden geïnstalleerd. Daarbij wordt gekeken naar het type en naar het land. Zo niet, dan weigert de launcher. De alternatieve launcher die op Modaco te vinden is, omzeilt de check. Vergeet niet om in de instellingen van je Android-toestel aan te geven dat je apps van onbekende bronnen wilt installeren (te vinden onder Veiligheid).

Lees verder na de advertentie.

Facebook bracht gisteren de Facebook Home-skin uit in de Play Store, maar deed dit in een beperkt aantal landen. Naast de genoemde toestellen krijgen de HTC One en de Samsung Galaxy S4 binnenkort ook ondersteuning voor Facebook Home.

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu