De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

Bètaversie Minecraft: Pocket Edition 0.15 nu te downloaden

Erwin Vogelaar
6 juni 2016, 19:03
2 min leestijd
Bètaversie Minecraft: Pocket Edition 0.15 nu te downloaden

Mojang heeft Minecraft: Pocket Edition 0.15 uitgebracht in het bètakanaal van de app. Lees verder om te zien wat er allemaal nieuw is in ‘The Friendly Update’.

Lees verder na de advertentie.

Minecraft: Pocket Edtion – The Friendly Update

Het is tijd voor een flinke update voor Minecraft: Pocket Edition. Met The Friendly Update gaat de game naar versie 0.15, die een hoop nieuwe mogelijkheden introduceert. Veel van deze mogelijkheden worden samengevat in een fantastische trailer die je hieronder kunt bekijken.

Maar wat is er nu concreet nieuw? Er zijn pistons en sticky pistons toegevoegd, dit zijn blokken die kunnen uitschuiven. De nieuwe observer-blokken kunnen veranderingen in nabijgelegen blokken registeren. Je kunt nu op varkens en paarden rijden en paardenpantsers verven. In de woestijn lopen  ook  ‘husk zombies’ rond en in de toendra kun je ‘stray skeletons’ tegenkomen. Er is tevens een nieuw hoofdmenu, dat nu lijkt op het menu van de Windows 10-versie.

Ook op technisch vlak is er wat verbeterd. Zo vraagt online spelen minder data en zijn er een hoop foutjes gladgestreken. Hierdoor moet de app een stuk stabieler zijn. Heb je een account voor Xbox Live van Microsoft, dan is er ook goed nieuws. Er zijn namelijk Xbox Live-achievements aan de Android-versie toegevoegd en je kunt samenspelen met Xbox Live-vrienden. Met de update wordt er ook nog een ‘mysterieus nog ongespecificeerde vriendelijkheid’ toegevoegd. We hebben echter nog geen idee wat Mojang hier mee bedoeld.

Minecraft Pocket Edition 0.15 downloaden

Minecraft voor Android lijkt steeds meer op de volledige versie die voor Windows 10 te verkrijgen is. Wat begon als een beperkte Android-versie, is nu bijna een volledige Minecraft-ervaring. Om deze nieuwste update zelf te proberen, moet je jezelf wel eerst even inschrijven voor de bètaversie. Bètaversies van apps zijn minder betrouwbaar dan de officiële versie van de apps, maar je hebt zo wel als eerste het nieuwste van het nieuwste. Wil je jezelf inschrijven voor de Minecraft Pocket Edition-bèta, dan klik je hier en  tik  je daarna op ‘tester worden’.

Na het inschrijven kun je gewoon de nieuwste versie van de app downloaden via de Play Store. Dit kan via onderstaande link.

Download Minecraft: Pocket Edition in Google Play (6,99 euro)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu