De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google Agenda helpt met het inplannen van je afspraken

Lars Paymans
13 april 2016, 8:58
2 min leestijd
Google Agenda helpt met het inplannen van je afspraken

Google weet heel goed dat jij een druk leven hebt, en dat het dus een hele uitdaging kan zijn om een afspraak te maken. Een handige nieuwe functie van Google Agenda helpt hier een handje bij.

Nadat Google wat simpele vragen gesteld heeft, zoals welk doel je hebt en op welk tijdstip je dit meestal wilt bereiken, zoekt de app het beste lege plekje in je agenda uit om deze taak in te plannen. Zeg bijvoorbeeld dat je twee keer per week naar de sportschool wilt gaan en Google Agenda gaat zijn best doen om dit in je schema in te passen.

Lees verder na de advertentie.

Google Agenda afspraken: zo werkt het

Mocht het er onverhoopt alsnog niet van komen, dan plant Google Agenda zelf de afspraak in op een ander tijdstip. Ook als je handmatig een afspraak toevallig op hetzelfde tijdstip inplant, verplaatst Google hem. Handig, want zo voorkom je dat je een automatisch ingeplande taak vergeet en deze uit het zicht verdwijnt. Bovendien is het een uitkomst voor mensen die graag dingen uitstellen, maar op deze manier toch steeds met hun opkomende activiteiten geconfronteerd worden.

De nieuwe functie van Google Agenda gebruikt dezelfde algoritmes als Googles zoekmachine, en zal na verloop van tijd dus ook leren om afspraken beter in te plannen. Hierdoor merkt de app ook op wanneer je afspraken regelmatig uitstelt en zal ze daarom minder vaak op dat tijdstip inplannen. Op het blog van Google is de functie onthuld, dus de update voor de app zal niet lang meer op zich laten wachten.

Google Agenda timmert lekker aan de weg. Zo kreeg de webversie onlangs nog een herinneringsfunctie waarmee je todo’s of reminders mee in kunt stellen. Deze taken worden uiteraard automatisch gesynchroniseerd met de Android-app.  De  doelen-functie wordt de komende dagen beschikbaar via Google Play. Wil je niet wachten, dan kun je via deze link het apk-bestand downloaden.

Download Google Agenda in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu