Google Allo 5.0 biedt in-app browser, selfiestickers in de maak
allo

Google Allo

Gratis

Onze score

7

Google heeft versie 5.0 van Google Allo uitgebracht. De update voegt een in-app browser toe, maar uit het apk-bestand blijkt dat er ook nieuwe Google Allo-stickers aan de berichtendienst worden toegevoegd.

Google Allo stickers

In versie 5.0 van Google Allo lijkt op het eerste gezicht maar weinig veranderd te zijn. De enige grote toevoeging is ondersteuning voor Chrome Custom Tabs. Dat bekent dat linkjes die je in een gesprek opent nu in Allo zelf getoond worden. Hiervoor wordt een in-app browser gebruikt die uit dezelfde technologie bestaat als Google Chrome. In de instellingen van Allo kun je Custom Tabs uitzetten als je liever je eigen browser gebruikt.

Onder de motorkap zit er meer verstopt in de update voor Allo. Volgens Android Police werkt Google aan een feature waarbij je een eigen stickerpakket kunt maken met jouw selfie. Volgens tekst die in het apk-bestand gevonden is hoef je maar één foto te maken, waarna Google automatisch een reeks stickers maakt op basis van jouw gezicht met een speciaal algoritme.

Volgens de gevonden stukken tekst werkt Google ook aan functies om je zelfgemaakte stickerpakket na het aanmaken aan te passen. Wat deze aanpassingen inhouden is nog niet op te maken uit de gevonden informatie, maar het is niet ondenkbaar dat je straks filters of andere effecten over je eigen stickers heen kunt gieten.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Omdat Google de selfiestickers als een experiment ziet bestaat de kans dat er soms dingen fout gaan. Daarom wordt Allo ook van een feedbacksysteem voorzien. Bij een foutmelding krijg je automatisch een vragenlijst voorgeschoteld krijgt. Door in te vullen wat je eigenlijk verwachtte van je stickers en wat er precies fout gaat wil Google zijn stickeralgoritme constant blijven verbeteren.

Google Allo downloaden

Google Allo is via onderstaande link gratis te downloaden uit de Play Store. Om de app te kunnen gebruiken heb je minimaal Android 4.1 of nieuwer nodig.

Download Google Allo in Google Play (gratis)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.