De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google Mijn Bedrijf: gemakkelijker je bedrijfsinformatie in Google aanpassen

Gijs Ettes
11 september 2015, 8:11
1 min leestijd
Google Mijn Bedrijf: gemakkelijker je bedrijfsinformatie in Google aanpassen

Google Mijn Bedrijf, een officiële Google-app die min of meer precies doet wat je ervan zou verwachten, is van een update voorzien. Er is nu onder meer een nieuwe editor om je bedrijfsinformatie aan te passen.

Lees verder na de advertentie.

Je bedrijf beter vindbaar in Google

Google Mijn Bedrijf geeft bedrijven de mogelijkheid om beter zichtbaar te worden in de zoekmachine en in Google Maps. Je kunt in de app je bedrijfsnaam, adres en openingstijden aanpassen, checken of de informatie over je onderneming klopt en je naamsbekendheid vergroten door meer gegevens toe te voegen. Daarnaast kun je zien hoe klanten je bedrijf waarderen en eventueel op reviews reageren.

De interface is de laatste versie van Google Mijn Bedrijf is iets aangepast en bevat nu elementen van zowel Google Zoeken als Maps. Informatie wordt onderaan het scherm weergegeven in de vorm van kaarten en na het aanpassen van informatie kun je een preview bekijken van hoe anderen jouw bedrijf op Google zien. Daarnaast is het mogelijk om aan te geven dat je bedrijf 24 uur per dag open is, al kun je ook specifieke openingstijden gebruiken.

Bedien je klanten op locatie dan kun je ook laten zien waar precies, door een plaats, postcode of radius op te geven. Uiteraard bevat Google Mijn bedrijf ook uitgebreide statistieken over je bedrijf en hoeveel mensen hierop zoeken. Wanneer klanten over je bedrijf praten, krijg je hiervan een melding. Tot slot kun je met een Google+-account zien wie en hoe vaak je berichten op dat sociale netwerk worden gelezen.

Google Mijn Bedrijf downloaden

Via onderstaande link kun je Google Mijn Bedrijf downloaden. De app is gratis, weegt 15MB en vereist Android 4.1 of nieuwer.

Download Google Mijn Bedrijf in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu