De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Cultklassieker en avontuurgame Grim Fandango uit voor Android

Redactie
6 mei 2015, 15:38
1 min leestijd
Cultklassieker en avontuurgame Grim Fandango uit voor Android

De cultklassieker Grim Fandango, die wordt gezien als één van de belangrijkste avontuurgames ooit gemaakt, is nu ook voor Android-smartphones en -tablets verschenen.

Lees verder na de advertentie.

Dat maakt ontwikkelaar Double Fine woensdag bekend. De game is oorspronkelijk in 1998 gemaakt door LucasArts, onder leiding van Tim Schafer die ook het bekende Monkey Island op zijn naam heeft staan. Schafer is hoofd van  Double Fine.

Grim Fandango is een film noir-achtige game waarin je bizarre puzzels oplost in een wereld boordevol Mexicaanse folklore. En dat is veel leuker, spannender en hilarischer dan het klinkt.

Dit is Grim Fandango

In Grim Fandango speel je met het skelet Manny Calavera, die in het land van de doden leeft. Hij is een zogeheten Grim Reaper, wat betekent dat hij overledenen aanbiedt om hen naar de hemel mee te nemen. Hoe meer geld je hebt, hoe sneller en luxer de reis is. Maar Calavera verkoopt helaas niet meer zo vaak dure tickets, waardoor hij op zoek gaat naar de reden waarom hij zo weinig dure tickets meer verkoopt.

grim2

Calavera verkoopt die tickets om zijn eigen schuld uit zijn vorige leven af te betalen. Als hij die schuld uiteindelijk heeft afbetaald, mag hij voor altijd rusten. Als  Calavera op onderzoek uitgaat, komt hij terecht in een wereld vol corruptie en wantrouwen, waarbij het oplossen van (hele lastige) puzzels het belangrijkste is.

Download de Grim Fandango Android-game

Grim Fandango is voor een tijdelijke gereduceerde prijs van 11,12 euro te downloaden in Google Play voor apparaten met Android-versie 4.3 en hoger.

Download Grim Fandango Remastered in Google Play (11,12 euro)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu