Lollipop Launcher: krijg nu al een vleugje Lollipop op je Android

Redactie
4 november 2014, 12:41
1 min leestijd
Lollipop Launcher: krijg nu al een vleugje Lollipop op je Android

Lollipop Launcher is een gratis launcher die het design van Android Lollipop naar jouw toestel brengt. Je hebt dus nog geen update nodig om alvast van de nieuwe snufjes van Android 5.0 te genieten. De kleine app wordt als het ware over jouw huidige software heen geplaatst en vervangt de look van jouw smartphone of tablet.

Lees verder na de advertentie.

Hoewel niet alle features van Android Lollipop worden ondersteund, zoals de gekleurde statusbalk die zich aanpast aan de kleur van de app, biedt Lollipop Launcher genoeg features om blij van te worden.

Lollipop Launcher

Lollipop Launcher biedt de ‘OK, Google’ hotword-functie aan, waarbij je direct het zoekvenster kunt openen door dit spraakcommando te spreken. Ook zijn er verschillende thema’s voor iconen te downloaden, is de app-drawer-icoon aangepast en kun je de app-drawer naar eigen wens aanpassen. Denk bijvoorbeeld aan het verbergen van apps, de manier van scrollen en de scrolleffecten.

Daarnaast biedt de launcher ook een dock aan waar je doorheen kunt scrollen. Handig al je meer dan vier belangrijke apps gebruikt. Als laatste ondersteunt Lollipop Launcher ook gestures, waardoor je door middel van speciale vingerbewegingen acties kunt uitvoeren.

Download Lollipop Launcher

Lollipop Launcher is gratis te downloaden in Google Play voor apparaten met Android-versie 4.0.3 en hoger.

Download Lollipop Launcher in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu