De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Download: livestream-app Meerkat nu beschikbaar voor Android

Gijs Ettes
1 mei 2015, 14:20
1 min leestijd
Download: livestream-app Meerkat nu beschikbaar voor Android

Meerkat, de app waarmee je met een druk op de knop livestreams maakt en deelt met je Twitter-volgers, heeft zijn weg gevonden naar Android. De bètaversie is nu in Google Play te downloaden.

Lees verder na de advertentie.

Livestreams met een druk op de knop

meerkat android

De officiële Meerkat Android-app heeft grotendeels dezelfde functies als de app voor iOS. Daarmee kun je livestreams starten en bekijken. In het eerste geval krijgen je Twitter-volgers een tweet met een link in hun tijdslijn. Door hierop te klikken, kunnen ze je livestream vanaf elk apparaat bekijken. Meerkat biedt ook de mogelijkheid om andere gebruikers te volgen en te reageren op livestreams. Wanneer er nieuwe streams starten, stuurt de app pushnotificaties.

Op het hoogtepunt maakten 300.000 mensen gebruik van Meerkat. Vooral tijdens en na het festival South by Southwest (SXSW) steeg de populariteit van de applicatie flink. Onlangs kreeg bedenker Ben Rubin een investering van 12 miljoen dollar om de app verder te ontwikkelen en op papier heeft Meerkat een waarde van 40 miljoen dollar. Periscoop, een concurrerende app van Twitter, heeft naar verluidt meer actieve gebruikers, maar is er nog niet als app voor Android.

Download de Meerkat Android-app

Via onderstaande link kun je de Meerkat Android-app downloaden. De bètaversie is 7,5MB groot en vereist Android 4.2 en hoger.

Download Meerkat (bèta) in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu