Microsoft Office Android versie binnenkort te downloaden

Redactie
31 juli 2013, 15:41
1 min leestijd
Microsoft Office Android versie binnenkort te downloaden
microsoft office android

Microsoft heeft woensdag zijn Office-app voor Android uitgebracht. De app krijgt de naam Office Mobile for Office 365 en werkt samen met Office 365, de abonnementsdienst van Microsoft. De app werkt met Word-, Excel- en Powerpoint-bestanden en is alleen beschikbaar voor smartphones met Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) en hoger.

De Microsoft Office Android versie is nog niet in Nederland beschikbaar, maar Microsoft Nederland bevestigt dat de app ‘binnen de komende weken’ beschikbaar komt.

Degenen met een Office 365-abonnement kunnen direct van de app gebruikmaken zodra deze in Nederland te downloaden is. Anderen kunnen een abonnement nemen op de Office-dienst. Dit kost 10 euro per maand of 99,99 euro per jaar.

Lees verder na de advertentie.

Microsoft Office Android interface

microsoft office android

Gebruikers van de app hebben de mogelijkheid om snel hun documenten in de online opslagdienst SkyDrive te laden. Ook het het mogelijk om documenten te zien die je recent op de computer hebt geopend. Documenten in e-mails zijn tevens direct in de app te bekijken en aan te passen.

Microsoft Office Android biedt ook de mogelijkheid om documenten snel te delen en comments te beantwoorden. Bestanden worden in SkyDrive opgeslagen of via een e-mail verstuurd.

Microsoft meldt dat het nog geen plannen voor een tablet-versie heeft. Dat is vreemd, want een dergelijke dienst met Office-mogelijkheden zou voor tablets juist uitstekend geschikt zijn. Microsoft raadt tablet-gebruikers aan om de webinterface van Office 365 te gebruiken.

Download: Office Mobile for Office 365 (gratis, nog niet in NL beschikbaar)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu