De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

5 toffe platformgames voor Android die je niet mag missen

Jarno Stinissen
19 maart 2016, 16:30
3 min leestijd
5 toffe platformgames voor Android die je niet mag missen

Sinds gisteren  is de originele Rayman beschikbaar in Google Play. Behalve  deze klassieker zijn er natuurlijk  meer platformgames voor Android de moeite van het spelen waard.  We lichten 5 toppers voor je uit.  

Lees verder na de advertentie.

1. Sonic the Hedgehog

sonic the hedgehog

De razendsnelle egel Sonic mag natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje.  Waar je Sonic in 1991 nog bestuurde met de controller van de Sega Mega Drive, heb je in 2016 alleen een smartphone of tablet nodig. De besturing is aangepast voor touchscreens en werkt goed.

De opzet is nog steeds hetzelfde. Je laat Sonic rennen door loopings, verzamelt ringen en verslaat vijanden om de wereld te behoeden van Dr. Eggman. Ook kun je spelen met Sonics vrienden Tails en Knuckles, die ieder hun eigen  superkrachten hebben.

Download Sonic the Hedgehog  in Google Play (3,19 euro)

2. Rayman Classic

rayman classic

Ubisoft heeft de  originele Rayman beschikbaar gemaakt voor Android. Het is een vrijwel  directe overzetting van de originele platformgame, al bedien je de game nu met de virtuele knoppen op het scherm. De game biedt echter ook ondersteuning voor bluetooth controllers.

Het doel in Rayman Classic is hetzelfde gebleven: ren en sla je een weg door de levels, en maak af en toe gebruik van de superkrachten van Rayman. Deze klassieker  is behoorlijk pittig, dus zorg dat je goed oplet en weinig foutjes maakt.

Download Rayman Classic  in Google Play (4,99 euro)

3. LimboLimbo

In Limbo  bestuur je een jongetje dat op zoek is naar zijn zusje, in een wereld die tussen hemel en hel ligt. Het spel speelt zich af in ijzingwekkende zwartwit-omgevingen, die vijandiger zijn  dan ze  lijken. Om het gevaar te ontwijken, dien je de puzzelen met objecten. Terugvechten is namelijk niet mogelijk.  Houd er dan ook rekening mee dat je vaak doodgaat.

Limbo verscheen  oorspronkelijk in 2010 als Xbox  Arcade-game, waar het een enorm succes werd en veel prijzen won. De Android-versie doet weinig concessies en biedt alles wat de consoleversies zo tof maakte.

Download Limbo  in Google Play (5,30 euro)

4. Dark SwordDark Sword

Dark Sword is een hack ‘n’ slash-platformspel waarbij je niet te veel moet nadenken. De personages bestaan uit silhouetten, wat het spel een duistere sfeer geeft. Het doel is om al het gevaar  uit te schakelen of te ontwijken, afhankelijk van hoe vaardig je bent met de beschikbare wapens. Het uiteindelijk doel is om de Dark Dragon te verslaan.

Naarmate je in het spel vordert worden de wapens steeds beter en toffer. Ook kun je nieuwe wapens en upgrades vrijspelen, waarmee je nog meer schade aanbrengt bij je tegenstanders.

Download Dark Sword  in Google Play (gratis)

5. EDGE Extended  EDGE Extended

In EDGE Extended speel je als een blokje dat door kleurrijke  levels rolt. De levels zijn opgebouwd uit andere blokken met daarin mini-kubussen, die jij zo snel mogelijk moet verzamelen. Ook heb je te maken met een zwart blokje dat jouw aartsvijand speelt. Deze zwarte kubus maakt de levels lastiger  door bijvoorbeeld de weg af te snijden of je te blokkeren.

Het spel klinkt misschien  een beetje duf, maar dankzij  de grote diversiteit aan puzzels blijft EDGE Extended  leuk. In totaal zijn er 48 levels, die allemaal uitdagend genoeg zijn en je uren bezig houden.

Download EDGE Extended  in Google Play (2,29  euro)

Wat zijn jouw favoriete platformgames voor Android? Laat het ons weten in de comments!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's