De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

QR code Android: 3 apps om mee te scannen

Redactie
23 augustus 2013, 14:52
2 min leestijd
QR code Android: 3 apps om mee te scannen
qr code android

QR-codes zijn hip. Je ziet ze overal al een tijdje opduiken: van verpakkingen, tijdschriften tot posters. Een QR-code is een streepjescode die in combinatie met een scannner in de vorm van een Android-app de smartphone acties kan laten ondernemen, zoals het openen van een webpagina, een locatie in Google Maps aanwijzen of een sms kan opstellen waarna de gebruiker deze kan versturen.

AndroidPlanet zet voor jou de 3 beste QR code Android-apps op een rijtje om snel en gemakkelijk qr-codes mee te scannen.

Lees verder na de advertentie.

QR code Android: 3 apps

1. QR Droid

qr-droid

QR Droid is één van de eerste qr-apps in Google Play, en ook één van de eerste qr-code-apps die ik ooit hebt gedownload. De app heeft een oké uiterlijk met de mogelijkheid om zelf qr-codes te maken en een geschiedenis van gescande qr-codes te bekijken. Ook kun je van camera wisselen en worden ussd-codes, die gevaarlijk kunnen zijn voor je toestel, niet door QR Droid geopend. Daarnaast is de app ook nog eens gratis in Google Play te downloaden. Een flinke aanrader, hoewel de app helaas niet vaak wordt geüpdatet.

Download: QR Droid (gratis)

2. Scan

scan

De Android-app Scan is voorzien van het beste uiterlijk, zonder twijfel. De app maakt gebruik van het Holo-design van Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) en maakt indruk met zijn minimalistische interface. Ook is er een geschiedenis van gescande qr-codes aanwezig, kun je met de camera op een specifiek onderdeel focussen en in de instellingen een reeks aan instellingen aanpassen die te maken hebben met het scannen van qr-codes.

Download: Scan (gratis)

QuickMark Barcode Scanner

quickmark

QuickMark Barcode Scanner is de meest geüpdate versie van de drie. Ook beschikt de app over de meeste functies, waaronder een zeer uitgebreide optie om een eigen qr-code te maken. Naast de verschillende acties die een barcode kan uitvoeren, kun je ook de look van je qr-code naar eigen wens aanpassen. Zo heb je de mogelijkheid om bijvoorbeeld een de qr-code een andere kleur te geven of een rand met een patroon aan de barcode toe te voegen. Helaas laat de Nederlandse vertaling hier en daar wel te wensen over.

Download: QuickMark Barcode Scanner (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu