De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Refugee Buddy: Rode Kruis-app helpt vluchtelingen in Nederland

Gijs Ettes
11 december 2015, 12:45
1 min leestijd
Refugee Buddy: Rode Kruis-app helpt vluchtelingen in Nederland

Het Rode Kruis heeft deze week een app uitgebracht die vluchtelingen helpt om hun weg in Nederland te vinden. De app heet Red Cross Refugee Buddy en is gratis beschikbaar voor Android.

Lees verder na de advertentie.

Android-app voor vluchtelingen

Refugee Buddy geeft onder meer informatie over de locatie waar de vluchteling zich bevindt, waar hij of zij de dichtstbijzijnde apotheek of ehbo-post vindt en hoe het zit met openbaar vervoer in ons land. De app is er in het Engels, Arabisch, Frans en Tigrinya (de taal van Eritrea) en is een aanvulling op de noodhulp die vluchtelingen krijgen bij aankomst in Nederland. Met eenvoudige icoontjes kan Refugee Buddy helpen in de communicatie, bijvoorbeeld wanneer een vluchteling  aan een Nederlander de tijd wil  vragen.

Volgens het Rode Kruis, die de Android-app ontwikkelde in samenwerking met het COA, Vluchtelingenwerk Nederland en een groep vluchtelingen, heeft 90 procent van de asielzoekers de beschikking over een smartphone. Die kan nu niet alleen gebruikt worden om in contact te blijven met familieleden, maar ook voor directe informatievoorziening en bijvoorbeeld het vinden van een asielzoekerscentrum in de buurt. De app toont alle informatie op een overzichtelijke manier en werkt nagenoeg foutloos.

Refugee Buddy downloaden

Via onderstaande link is de app te downloaden in Google Play. Hij is gratis, 7MB groot en vereist Android 4.0.3 of nieuwer.

Download Refugee Buddy in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu