De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Rom Manager geüpdatet: download backupbestanden naar je desktop

Redactie
25 december 2012, 12:48
1 min leestijd

Rom Manager, één van de populairste root-apps, heeft een grote update gekregen waardoor het opslaan van backups van je Android-toestel nog gemakkelijker wordt gemaakt. Rom Manager is van dezelfde ontwikkelaar als ClockworkMod, hetgeen waarmee je alternatieve software kunt installeren, backups kunt maken en deze ook weer kunt terugzetten. Rom Manager is daarmee de app op je Android-toestel die je ClockworkMod beheert. De update brengt naast een nieuw design een toffe backup-server die je gewoon via je desktopbrowser kunt benaderen. Hiermee kun je gehele backup-bestanden naar je computer downloaden en die veilig opslaan. Geen gedoe meer met usb-kabels en door mapjes bladeren.

De backup-server is via Rom Manager te activeren. Je krijgt een ip-adres te zien waar je via je desktopbrowser naartoe kunt gaan. Daar staan de backups in een handig zipformaat, om direct weer te flashen bij nood. Dit is overigens altijd al mogelijk geweest, maar nu maakt Rom Manager een interface beschikbaar waardoor je niet meer per se de smartphone via een usb-kabel met je desktop moet verbinden.

Lees verder na de advertentie.

Rom Manager is tevens geschikt om ClockworkMod Recovery te flashen, alternatieve software te installeren, naar updates van de software te zoeken en de permissies weer goed in te stellen. De app werkt enkel met root-rechten en de premiumversie, die meer features biedt, kost € 4,99.

→ Lees hier alles wat je moet weten over de custom rom

Download: Rom Manager (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu