Sony Reader komt in december naar Android

Redactie
23 november 2010, 10:50
1 min leestijd
Sony Reader komt in december naar Android
e-reader-sony

Op zoek naar een goede e-reader voor je Android-telefoon? Misschien is de nieuwe e-reader-applicatie van Sony wel geschikt voor je. Sony laat weten dat de reader in december voor iOS en Android verschijnt. Gebruikers kunnen boeken kopen in Sony’s Reader Store en deze lezen op de telefoon. Ook is het mogelijk om boeken te importeren. Verder kunnen gebruikers bladwijzers maken, tekst markeren, aantekeningen maken en de grootte van het lettertype aanpassen.

Zoek je nu al een goede e-reader voor je Android-telefoon? Wordoholic Reader leest .epub, .fb2 en .txt-boeken. Ook iReader is een prima optie. Met deze app kun je gemakkelijk zoeken naar bepaalde passages en zie je jouw (gekochte) boeken in een digitale boekenkast staan. Andere goede e-readers in de Android Market zijn Kindle en Aldiko.

Lees verder na de advertentie.

e-reader-sony-2

In de tussentijd zijn er ook een aantal Android-apparaten uitgebracht, die speciaal zijn gemaakt om boeken te lezen. Zo heeft de tabletcomputer Entourage twee schermen, waarvan eentje beschikbaar is om boeken of teksten te lezen. Ook de Nook van Barnes & Noble draait op Android. Deze e-reader bevat een klein kleurenscherm op boeken te selecteren en een groter e-ink-scherm om te lezen.

Andere tabletcomputers – zoals de Samsung Galaxy Tab en de Notion Ink Adam – hebben vaak een ingebouwde e-reader. Toch hebben deze apparaten geen e-ink-scherm, waardoor lezen na een lange tijd vermoeiend is voor je ogen.

Wij van Android Planet zijn benieuwd naar de nieuwe e-reader-applicatie van Sony. En jij?

Bron: Sony

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu