Storm in Nederland: 3 gratis weer apps om op de hoogte te blijven

Weer apps stormCode Rood! Storm in Nederland! In ons land is het vandaag bijzonder stormachtig, zowel in het westen, midden als het noorden van Nederland. Ideaal weer dus om – mits dat mogelijk is – lekker binnen te blijven.

Mocht je toch op pad gaan vandaag, dan heeft AndroidPlanet de drie beste weer apps voor je uitgelicht. Hiermee blijf je op de hoogte en kun je hopelijk de meeste herfstbuien omzeilen.

Drie gratis weer apps om de storm te lijf te gaan

1. Het Weer in Nederland

weer apps Het Weer in NederlandEr bestaat vandaag waarschijnlijk geen toepasselijkere app om te downloaden dan Het Weer in Nederland. Dit is de meest volledige weer app die is vertaald naar het Nederlands. Het Weer in Nederland bevat een buienradar, vooruitzichten voor het weer van vandaag en morgen en een weer- en kustalarm. Vooral dat laatste is onmisbaar voor een dag als deze. Daarnaast zijn neerslag- zonneschijn- en windkrachtkaarten te bekijken, alsmede scherpe en actuele satellietbeelden. De betaalde versie van Het Weer in Nederland voegt widgets toe die je kunt plaatsen op een van de homescreens.

Download: Het Weer in Nederland (gratis)

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

2. Beautiful Widgets

Beautiful WidgetsOntbreekt het op jou Android-smartphone aan een mooie weer-widget? Kijk dan niet verder dan Beautiful Widgets! Deze verzameling biedt een aantal mooie weer-widgets in verschillende vormen die je voorzien van informatie op basis van het Accuweather weerbericht. Daarnaast is het mogelijk de widgets van een ander thema te voorzien, wanneer de standaardlook van Beautiful Widgets je niet bevalt. De app is gratis te downloaden, al heeft de betaalde variant meer opties om de widgets naar je hand te zetten. Denk bijvoorbeeld aan hd-widgets voor je tablet, meldingen en een screensaver met weersinformatie.

Download: Beautiful Widgets (gratis)

3. Buienalarm

BuienalarmBuienalarm werkt precies zoals de naam doet vermoeden. De app waarschuwt voor naderende hoosbuien in jouw omgeving, zodat je weet of je op pad kunt gaan, beter nog even kunt wachten en een paraplu nodig hebt. Buienalarm werkt in Nederland, België en in delen van Duitsland en biedt een kaartje waarop je ziet hoe de buien zich ontwikkelen. Naast je huidige locatie kun je ook nog twee andere gebieden instellen; ideaal dus als je altijd wilt weten hoe de weersituatie thuis en op je werk is. Buienalarm is wat ons betreft de ideale app om een nat pak te voorkomen.

Download: Buienalarm (gratis)

Download de beste apps voor je Android

Op zoek naar nog meer apps voor je Android-smartphone of -tablet? Check dan het overzicht van beste apps. Heb je zelf suggesties, dan horen we dat uiteraard ook graag in een reactie hieronder!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.