De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Storm in Nederland: 3 gratis weer apps om op de hoogte te blijven

Gijs Ettes
28 oktober 2013, 10:42
2 min leestijd
Storm in Nederland: 3 gratis weer apps om op de hoogte te blijven
Weer apps storm

Code Rood! Storm in Nederland! In ons land is het vandaag bijzonder stormachtig, zowel in het westen, midden als het noorden van Nederland. Ideaal weer dus om – mits dat mogelijk is – lekker binnen te blijven.

Mocht je toch op pad gaan vandaag, dan heeft AndroidPlanet de drie beste weer apps voor je uitgelicht. Hiermee blijf je op de hoogte en kun je hopelijk de meeste herfstbuien omzeilen.

Lees verder na de advertentie.

Drie gratis weer apps om de storm te lijf te gaan

1. Het Weer in Nederland

weer apps Het Weer in Nederland

Er bestaat vandaag waarschijnlijk geen toepasselijkere app om te downloaden dan Het Weer in Nederland. Dit is de meest volledige weer app die is vertaald naar het Nederlands. Het Weer in Nederland bevat een buienradar, vooruitzichten voor het weer van vandaag en morgen en een weer- en kustalarm. Vooral dat laatste is onmisbaar voor een dag als deze. Daarnaast zijn neerslag- zonneschijn- en windkrachtkaarten te bekijken, alsmede scherpe en actuele satellietbeelden. De betaalde versie van Het Weer in Nederland voegt widgets toe die je kunt plaatsen op een van de homescreens.

Download: Het Weer in Nederland (gratis)

2. Beautiful Widgets

Beautiful Widgets

Ontbreekt het op jou Android-smartphone aan een mooie weer-widget? Kijk dan niet verder dan Beautiful Widgets! Deze verzameling biedt een aantal mooie weer-widgets in verschillende vormen die je voorzien van informatie op basis van het Accuweather weerbericht. Daarnaast is het mogelijk de widgets van een ander thema te voorzien, wanneer de standaardlook van Beautiful Widgets je niet bevalt. De app is gratis te downloaden, al heeft de betaalde variant meer opties om de widgets naar je hand te zetten. Denk bijvoorbeeld aan hd-widgets voor je tablet, meldingen en een screensaver met weersinformatie.

Download: Beautiful Widgets (gratis)

3. Buienalarm

Buienalarm

Buienalarm werkt precies zoals de naam doet vermoeden. De app waarschuwt voor naderende hoosbuien in jouw omgeving, zodat je weet of je op pad kunt gaan, beter nog even kunt wachten en een paraplu nodig hebt. Buienalarm werkt in Nederland, België en in delen van Duitsland en biedt een kaartje waarop je ziet hoe de buien zich ontwikkelen. Naast je huidige locatie kun je ook nog twee andere gebieden instellen; ideaal dus als je altijd wilt weten hoe de weersituatie thuis en op je werk is. Buienalarm is wat ons betreft de ideale app om een nat pak te voorkomen.

Download: Buienalarm (gratis)

Download de beste apps voor je Android

Op zoek naar nog meer apps voor je Android-smartphone of -tablet? Check dan het overzicht van beste apps. Heb je zelf suggesties, dan horen we dat uiteraard ook graag in een reactie hieronder!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu