De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Houd de hardware van je Android in de gaten met Tinycore

Redactie
22 juli 2015, 19:12
1 min leestijd
Houd de hardware van je Android in de gaten met Tinycore

Tinycore is een kleine Android-app waarmee het mogelijk is om de hardware van je Android-smartphone of -tablet in de gaten te houden. Dat doet de app via een handige melding in de notificatiebalk.

Lees verder na de advertentie.

De notificatiebalk wordt door twee  kleine lijntjes van maar enkele pixels hoog vergezeld, die aangeven wat het verbruik van het RAM-geheugen en de processor is. Ook kunnen gebruikers zelf instellen waar de indicatoren verschijnen, hoe groot ze zijn en welke kleur er wordt gebruikt. Zo maak je Tinycore helemaal persoonlijk.

Dit kun je met Tinycore

Tinycore laat je het verbruik van de cpu en RAM bekijken, samen met de kloksnelheid van de processor en het accupercentage. Via Tinycore kun je instellen hoevaak de app nieuwe gegevens opvraagt en als het scherm is uitgeschakeld, wordt ook de app gesluimerd. Dit gebeurt om energie te besparen.

Er is een optie aanwezig waardoor de app altijd in het RAM-geheugen blijft, zelfs als het werkgeheugen vol raakt. Mocht je dit niet willen, dan wordt de app herstart wanneer er weer RAM-geheugen vrij is.

Download Tinycore

Tinycore is gratis te downloaden in Google Play voor apparaten met Android-versie 2.2 en hoger.  Met een in-app-aankoop van 1,45 euro kunnen verschillende pro-onderdelen worden ongrendeld.

Download Tinycore in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu