Meld je aan voor de Waze beta en bouw mee aan navigatie-app

Gijs Ettes
29 januari 2014, 10:26
1 min leestijd
Meld je aan voor de Waze beta en bouw mee aan navigatie-app
Waze beta

Waze is op zoek naar Android-gebruikers om mee te helpen met de ontwikkeling van een nieuwe versie van de navigatie-app. Je kunt je via deze link aanmelden voor de Waze beta, waarna je mogelijk als eerste kunt rondrijden met de laatste versie van de app. Je moet dan wel een online profiel invullen en feedback geven over je bevindingen.

Medio vorig jaar werd bekend dat Google Waze heeft overgenomen, naar verluidt voor een bedrag van maar liefst 1 miljard dollar. Tot nu toe heeft die overname weinig gevolgen gehad voor het bedrijf. Zo mocht Waze gewoon doorwerken in het kantoor in Israël, maar werden wel functies van de navigatie-app geïmplementeerd in Google Maps. Afgelopen november werd volledige Waze-ondersteuning ingebouwd in Maps, zodat gebruikers van laatstgenoemde app ook beschikken over actuele verkeersinformatie en -meldingen.

Lees verder na de advertentie.

Waze beta

Overigens zijn de Waze-features geïmplementeerd zonder dat daar een update voor benodigd was. De verkeersmeldingen, zoals ongevallen of omleidingen, worden nu automatisch in Google Maps getoond en waar nodig zal de navigatie-app vertragingen proberen te omzeilen.

46 landen, waaronder Nederland, hebben de beschikking over de Waze-functies, maar het melden van ongelukken en andere verkeerssituaties is op dit moment alleen mogelijk met de Waze-app. De meldingen die gebruikers van Waze doorgeven, worden echter wel doorgespeeld naar Google Maps.

Op termijn verwachten we dat Google de navigatie-apps gaat samenvoegen, aangezien de functionaliteit van beide apps steeds meer overeenkomt. Voorlopig lijkt het erop dat Waze nog wel een tijdje zal blijven bestaan en we zijn dan ook erg benieuwd welke nieuwe features de aankomende versie van de app bevat.

Download: Waze (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu