De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Asus ROG Phone 2

1/1

Pluspunten

  • Snelste processor ooit
  • Gigantische accu
  • 120Hz scherm voor vloeiende beelden
  • Speciaal ingebouwd koelsysteem

Minpunten

  • Mogelijk niet verkrijgbaar in Nederland
  • Hoge verkoopprijs verwacht

Dit moet je weten over de ASUS ROG Phone 2

De ASUS ROG Phone 2 is een smartphone voor de meest fanatieke gamers. Om de zwaarste games soepel te kunnen draaien is dit toestel voorzien van de meest krachtige specificaties in een smartphone die we tot nu toe gezien hebben. Daarmee steekt het andere gaming-smartphones zoals de Razer Phone 2, de Nubia Red Magic Mars of de originele ROG Phone naar de kroon.

ASUS ROG Phone 2

Lees verder na de advertentie.

ROG Phone 2 met indrukwekkende specs

De afkorting ROG staat voor ‘Republic of Gamers’, een sub-merk van fabrikant ASUS dat zich richt op de meest fanatieke gamers. Om alle zware games soepel te kunnen draaien zijn stevige specificaties nodig in een smartphone. En daar ontbreekt het bij de ASUS ROG Phone 2 absoluut niet aan.

Het toestel heeft de meest indrukwekkende hardware die we tot nu toe gezien hebben. Zo is de gloednieuwe en toch al krachtige Qualcomm Snapdragon 855 nog een stukje extra opgevoerd; de Snapdragon 855+ levert nog betere prestaties dankzij een kloksnelheid van 2,96Ghz. Het werkgeheugen van 12GB draagt daar net zo goed aan bij.

Vloeiende beelden op 120Hz

Al die mooie games moeten ook goed weergegeven worden. Daarvoor heeft deze smartphone een 6,59 inch groot oled-scherm met een hoge resolutie van 2340 bij 1080 pixels. Bijzonder is dat het een scherm betreft met ontzettend hoge verversingssnelheid. Veel moderne smartphones verversen beelden met een frequentie van 60Hz. Een enkele smartphone, zoals de eerste ROG Phone of de OnePlus 7 Pro, doet dat met 90hz. De ROG PHone 2 doet daar met 120Hz nog een schepje bovenop. Dit garandeert dat snelle actie enorm vloeiend weergegeven wordt.

Professionele koeling, gigantische accu

Als zo’n krachtige processor hard aan het werk gaat, kan hij best wel eens warm worden. De ASUS ROG Phone 2 is daarom voorzien van een 3D vapor chamber koelsysteem. Die voert de hitte van de processor zo snel mogelijk weg en zorgt dat de chip niet oververhit. Als je echt lang aan het gamen bent, zorgt het bijgeleverde opzetstuk met ventilator voor wat extra koeling.

Omdat al die krachtige hardware ook enorm veel stroom verbruikt, heeft ASUS de ROG Phone 2 voorzien van een kolossale accu. Met een capaciteit van 6000 mAh is het lastig om een telefoon met een grotere accu te vinden. Mocht hij leeg zijn, dan is hij razendsnel weer draadloos op te laden.

Overige specs ROG Phone 2

Los van het spelen van games, kan de ROG Phone 2 alles wat je van een smartphone verwacht. Natuurlijk kun je ermee bellen en berichtjes sturen. Ook foto’s maken is geen probleem. Het toestel heeft achterop een 48 en 13 megapixel-camera. Voorop zit een 24 megapixel-camera. Het apparaat heeft 512GB aan opslag, een vingerafdrukscanner zit in het scherm verwerkt.

ASUS ROG Phone 2 koeling

Het toestel draait op Android 9.0 (Pie). Die is voorzien van ASUS’ eigen interface ZenUI 6 terwijl de extra software ROG UI verschillende game-functionaliteit biedt. Het toestel is vanaf deze zomer in China verkrijgbaar, een wereldwijde release volgt vanaf september.

Of het toestel ook in Nederland verkocht gaat worden is nog niet duidelijk. ASUS is verwikkeld in een rechtszaak over patenten verwikkeld met Philips, waardoor het bedrijf tijdelijk geen smartphones mag verkopen in Nederland. Een eventuele verkoopprijs is nog niet bekend. De eerste ROG Phone kostte 899 euro. Gezien de specificaties krijgt deze ROG Phone 2 een vergelijkbare prijs.

Deze smartphone koop je als je… er zeker van wilt zijn dat je alle games op de hoogste settings kunt spelen, zonder dat je telefoon oververhit of vertraagt.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Asus ROG Phone 2

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu