De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Carbon Mobile 1 MK II

1/4

Pluspunten

  • Zeer lichte behuizing van koolstofvezel
  • Relatief compact scherm van 6 inch
  • 256GB interne opslag

Minpunten

  • Accu heeft een capaciteit van slechts 3000 mAh
  • Updatebeleid blijft een aandachtspunt
  • Hardware is niet de beste voor dit prijspunt

Lees verder na de advertentie.

De Carbon 1 MK II is een smartphone met een koolstofvezelbehuizing. Het toestel is daarom lichter en dunner dan concurrerende smartphones en heeft mid-range specificaties. Op deze pagina lees je meer over de Carbon 1 MK II.

Lichte, dunne koolstofvezelbehuizing

Koolstofvezel wordt onder meer gebruikt in raceauto’s en vliegtuigen omdat het een zeer stevig, licht en dun materiaal is. Carbon Mobile stopt het in de 1 MK II-smartphone. Het toestel heeft een 6 inch-scherm – relatief klein anno 2021 – en is dankzij zijn bijzondere behuizing aanzienlijk compacter dan andere toestellen. Zo weegt hij slechts 125 gram en is de behuizing 6,3 millimeter dik. Veel moderne smartphones wegen tussen de 180 en 200 gram en zijn 8 millimeter dik.

Het 6 inch-scherm van de Carbon 1 MK II heeft een full-hd-resolutie en gebruikt een lcd-paneel. Een lcd-scherm is minder mooi dan een oled-scherm. In deze prijsklasse is een oled-scherm gebruikelijk.

Carbon Mobile MK II

Carbon 1 MK II specificaties

Andere specificaties van de Carbon 1 MK II omvatten een midrange MediaTek-processor, veel werkgeheugen (8GB) en een zee aan opslagruimte (256GB). Het toestel heeft een kleine 3000 mAh-accu en gaat daarom geen lange dag mee bij intensief gebruik. Dat is een aandachtspunt.

De dubbele 16 megapixel-camera op de achterkant is eenvoudig en minder goed dan die van de concurrentie. De smartphone kan niet draadloos opladen, ondersteunt geen 5G-internet en laadt via usb-c relatief langzaam op.

Onduidelijk updatebeleid

Carbon levert de 1 MK II met Android 10, terwijl Android 11 al een half jaar uit is. Dat is opvallend. Een update volgt naar verwachting pas in mei, aldus de fabrikant. De telefoon kan ook een update verwachten naar Android 12.

Carbon Mobile MK II

Over meer updates laat Carbon zich niet uit, wat een nadeel is ten opzichte van merken als Samsung en Google. Carbon belooft om de maand een beveiligingsupdate uit te rollen maar zegt ook hierbij niet voor hoe lang. Het updatebeleid van de dure smartphone is dus een aandachtspunt.

Carbon 1 MK II kopen

De Carbon 1 MK II is sinds maart 2021 te koop voor een adviesprijs van 799 euro. Het toestel is alleen beschikbaar in het zwart. Je kunt de smartphone zowel los als in combinatie met een (sim-only) abonnement in huis halen.

Deze smartphone koop je als… je waarde hecht aan een moderne smartphone in een zo licht en dun mogelijk jasje.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews Carbon Mobile 1 MK II

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu