General Mobile Android One

8,5

General Mobile Android One: de eerste Android One-smartphone in Nederland

Hoewel Android One voornamelijk is gericht op opkomende landen waar mensen minder te besteden hebben, brengt de Turkse fabrikant General Mobile toch een Android One-smartphone uit in Nederland. Het toestel heet General Mobile Android One en is voor een adviesprijs van 229 euro in ons land beschikbaar. De smartphone beschikt over 4G-ondersteuning en heeft redelijk vlotte specs.

Zo wordt de Android One-smartphone aangestuurd door een 1,2GHz quadcore-processor, die wordt bijgestaan door 2GB aan werkgeheugen en 16GB aan opslagruimte (uitbreidbaar). Het scherm is 5 inch groot en heeft een resolutie van 1280 bij 720 pixels. Standaard draait het toestel op Android 5.1.1 (Lollipop) en er is ruimte voor twee simkaarten.

Lees verder na de advertentie.

De General Mobile Android One in vogelvlucht

De General Mobile Android One is een vlot toestel dat de komende tijd van updates wordt voorzien. Hieronder hebben we de belangrijkste features van de smartphone op een rijtje gezet.

  • Draait op Android 5.1.1 (Lollipop) zonder toegevoegde apps of een fabrikantenskin
  • Scherp 5 inch-ips-scherm met 1280 bij 720 pixels
  • 1,2GHz quadcore-processor met 2GB aan werkgeheugen
  • Kan overweg met 4G, twee simkaarten, verwijderbare accu

Meer over de General Mobile Android One

General Mobile Android One

Kenmerkend aan de General Mobile Android One is dat het toestel altijd op de laatste versie van Android draait en snel de laatste updates ontvangt. Google zorgt bij Android One namelijk zelf voor de uitrol van updates. De software is perfect afgestemd op de interne hardware, wat voordelen biedt voor zowel gebruikers als fabrikanten.

Uiteraard is het ook mogelijk om met de Android One-smartphone foto`s te maken. Het toestel beschikt over een 13 en 5 megapixel-camera, waarmee prima kiekjes geschoten kunnen worden. De frontcamera is handig om mee te videobellen met bijvoorbeeld Skype.

Met 140.5 bij 69.7 bij 9.3 millimeter is het toestel lekker handzaam, maar wel aan de dikke kant. Fijn aan de General Mobile Android One is dat het toestel over een micro-sd-slot beschikt, waardoor je het interne geheugen van 16GB gemakkelijk kunt uitbreiden. Dat kan tot  maximaal 64GB. Verder kan het toestel overweg met 4G en twee simkaarten, zodat je bijvoorbeeld je zakelijke en privénummer tegelijkertijd kunt gebruiken.

Conclusie General Mobile Android One review

General Mobile is, in de Benelux althans, een grote onbekende op de smartphonemarkt. Met de General Mobile Android One levert het bedrijf desondanks  een aantrekkelijk toestel dat de concurrentie met een populair model als de Motorola Moto G (3e gen.) gemakkelijk aankan. Sterker nog, met ondersteuning voor twee simkaart, een micro-sd-slot en een verwijderbare accu heeft dit toestel wat ons betreft zelfs een streepje voor. Een ander groot voordeel is het feit dat de Android One-smartphone gegarandeerd als eerste software-updates krijgt en draait op een stockversie van Android 5.1.1. De camera’s van de General Mobile Android One stellen wat teleur, maar de prestaties en soepele gebruikerservaring maken veel goed.

→ Lees ons uitgebreide oordeel in de General Mobile Android One review.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews General Mobile Android One

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu