Google rolt Android Nougat-update uit voor Android One-toestellen

Thomas Haenen
12 september 2016, 16:55
2 min leestijd
Google rolt Android Nougat-update uit voor Android One-toestellen

Google is begonnen met de uitrol van Android 7.0 Nougat voor toestellen die op Android One lopen. Daarmee behoren de budgetsmartphones tot de eerste telefoons met Nougat.

Lees verder na de advertentie.

Android One Nougat-update

De Android 7.0 Nougat-update duikt sinds dit weekend op bij goedkope smartphones van verschillende fabrikanten. Het gaat om toestellen die zijn aangesloten bij Googles Android One-initiatief. In Nederland zijn verschillende Android One-smartphones verkrijgbaar, waaronder de onlangs verschenen General Mobile GM5 Plus. Ook dit toestel zou de Android One Nougat-update dus binnen aanzienlijke tijd kunnen verwachten.

android one

Google introduceerde het Android One-initiatief in september 2014. Fabrikanten die meedoen aan het initiatief produceren smartphones die lopen op een vrijwel onaangepaste versie van Android. De toestellen beschikken doorgaans over dezelfde goedkope, door Google goedgekeurde hardware en mogen niet over reclame-apps beschikken. Door de beperkte invloed van de fabrikant is het relatief makkelijk om updates uit te brengen voor de smartphones. Goedkope smartphones van fabrikanten als Samsung en Huawei hoeven doorgaans geen updates te verwachten, terwijl vrijwel alle Android One-toestellen over de laatste updates en beveiligingsupdates beschikken.

Android One is vooral bedoeld voor opkomende markten als India, Pakistan en Indonesië. Veel fabrikanten uit die landen doen al mee aan het initiatief, zoals Karbonn, Micromax en Lava. Hoewel de toestellen dus niet bedoeld zijn voor de Nederlandse markt, is een enkel Android One-merk hier toch actief. General Mobile bracht hier de laatste jaren verschillende Android One-smartphones uit.

Nieuw in Android 7.0

Android 7.0 Nougat introduceert onder andere een splitscreenmodus, waarmee je twee apps tegelijkertijd in beeld kunt tonen. Ook wordt het accuverbruik van je smartphone verder teruggebracht met ‘Doze on the Go’. Het uiterlijk van je notificaties is vernieuwd; je kunt nu zelfs direct op binnenkomende berichten reageren vanuit je notificaties. Bekijk ook ons overzicht van wanneer jij een Android 7.0-update krijgt.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

General Mobile Android One
General Mobile Android One

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu