De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

HTC One M10

1/1

Het aanstaande HTC-vlaggenschip voor 2016

HTC presenteert in 2016 waarschijnlijk een nieuwe high-end smartphone in de vorm van de One M10. Hoewel nog weinig bekend is en het onduidelijk is of het toestel wel de One M10 gaat heten, zijn al een aantal zaken uitgelekt. Zo zou de HTC One M10 beschikken over de nieuwe Snapdragon 820-chipset van Qualcomm en 4GB aan werkgeheugen.

Daarnaast zou de smartphone weer een metalen behuizing  krijgen en beschikken over een vingerafdrukscanner. Die zit waarschijnlijk in de homeknop aan de voorkant verwerkt.  Volgens de laatste geruchten beschikt de HTC One M10 verder over een vernieuwde 12 ultrapixel-camera aan de achterkant die betere foto`s moet schieten dan zijn voorganger en in 4K kan filmen. Het is nog onduidelijk  hoe groot het scherm wordt en wat de resolutie zal zijn, wel is de verwachting dat de accucapaciteit 3000 of 3600 mAh bedraagt.

De HTC One M10 in vogelvlucht

Lees verder na de advertentie.

De HTC One M10 belooft weer een interessant en vlot toestel te worden. Hieronder hebben we enkele verwachte features op een rijtje gezet.

  • Voorzien van krachtige Snapdragon 820-chipset van Qualcomm
  • 12 ultrapixel-camera voor  betere foto’s
  • Draait op Android 6.0 (Marshmallow) met nieuwe versie van Sense 8
  • 3000 of 3600 mAh-accu voorziet het toestel van stroom

Meer over de HTC One M10

Het is aannemelijk dat de HTC One M10 uit de doos op Android 6.0 (Marshmallow) draait. Dit nieuwe besturingssysteem voert weinig visuele veranderingen door, maar bevat wel enkele nieuwe features. Denk aan het handige Google Now on Tap, de energiebesparende stand Doze en de mogelijkheid om afzonderlijke app-permissies te beheren. Over Android legt HTC weer zijn Sense-schil heen, die fraai oogt en fijn in gebruik is. De HTC One M10 is de eerste smartphone van de fabrikant die beschikt over Sense 8. Deze versie moet dichter bij stock-Android liggen.

HTC One M7 terugblik

Vermoedelijk krijgt de HTC One M10 – net als zijn voorganger – een 5,2 inch-scherm met een resolutie van 2560  bij 1440  pixels. Of  HTC daadwerkelijk voor  een QHD-scherm  kies is nog onduidelijk. QHD-schermen voegen op dit schermformaat  maar  weinig toe en verbruiken veel meer energie dan een full-hd-scherm.

Het toestel beschikt verder over een 3000 of 3600 mAh accu, waardoor het minimaal anderhalve dag maar waarschijnlijk ook twee dagen mee kan gaan. Ook zou de HTC One M10 voorzien zijn van 32GB aan uitbreidbaar opslaggeheugen. Volgens de laatste geruchten kan de micro-sd-kaart gebruikt worden als adoptable storage, waardoor je het kaartje omtovert tot interne of draagbare opslag.

HTC One M10 onthulling

Wanneer het toestel naar de Benelux komt en wat het gaat kosten, is nog onduidelijk. Wij verwachten een HTC One M10 aankondiging op 12 april en de release later in het tweede kwartaal van 2016. Om 14:00 uur Nederlandse tijd vindt er een online event plaats, die live te volgen is. Wij gokken op een adviesprijs van circa 700 euro.

Lees verder na de advertentie.

Gebruikers reviews HTC One M10

0

nog geen reviews

Beoordeling

5 sterren
0 reviews
4 sterren
0 reviews
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu