Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Huawei Ascend G750

Scherm
5.5 inch
Camera
13 megapixel

De Huawei Ascend G750 is een betaalbare middenklasser die sinds mei 2014 verkrijgbaar is in Nederland. Het toestel is redelijk fors met zijn 160 gram en afmetingen van 150 x 78 x 9 millimeter, maar beschikt dan ook over een groot 5,5 inch-scherm. Dit heeft een resolutie van 1280 bij 720 pixels; niet enorm hoog dus, maar ruim voldoende voor de gemiddelde smartphonegebruiker.

Prettig is dat de Ascend G750 standaard beschikt over dualsim-ondersteuning, zodat je zowel je zakelijke als je privésimkaart kunt invoeren. Wel vinden we het jammer dat ondersteuning voor 4G ontbreekt, al is dit niet zo’n probleem als je een goedkoper telefoonabonnement met 3G hebt. Op deze pagina staan we uitgebreider stil bij wat de Huawei Ascend G750 allemaal te bieden heeft.

De Huawei Ascend G750 in vogelvlucht

Als gezegd is de Huawei Ascend G750 een middenklasser en de prijs van het toestel schommelt zo rond de 200 euro. Hieronder hebben we de belangrijkste features op een rijtje gezet.

  • Groot 5,5 inch ips-scherm met 720p-resolutie
  • Vlotte 1,7GHz octacore-processor en 2GB aan werkgeheugen
  • 8GB opslag voor apps en media, uitbreidbaar tot maximaal 64GB met een geheugenkaartje
  • Twee capabele camera’s met 13 en 5 megapixels

Meer over de Huawei Ascend G750

huawei ascend g750De Huawei Ascend G750 kenmerkt zich door een flinke behuizing en een groot scherm. Hoewel het toestel standaard op een wat verouderde Android-versie draait (4.2 Jelly Bean) is er met de specificaties niets mis. De G750 wordt aangedreven door een 1,7GHz octacore-processor, die wordt bijgestaan door 2GB aan werkgeheugen. Dat is ruim voldoende om de meeste apps en games vloeiend te kunnen spelen. Voor de opslag van apps en media is 8GB beschikbaar, dat met een micro-sd-kaartje is uit te breiden tot maximaal 64GB.

Foto’s schiet de Ascend G750 met een 13 megapixel-camera aan de achterzijde, die ook kan filmen in full-hd. Wil je videogesprekken voeren en selfies schieten, dan kun je daarvoor de 5 megapixel-camera aan de voorkant gebruiken. Om te voorkomen dat het toestel al voor het einde van de dag aan de oplader moet, is er een flinke 3000 mAh-accu aan boord. Hiermee kun je zo’n anderhalf tot twee dagen vooruit.

→ Bekijk aanbiedingen voor de Huawei Ascend G750 met abonnement.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Pluspunten Ascend G750

  • Groot 5,5 inch-scherm
  • Dualsim-ondersteuning
  • Prima specificaties

Minpunten Ascend G750

  • Geen 4G
  • Verouderde Android-versie
Sim only keuzehulp

Download onze app

Download onze app