Huawei

Huawei

Huawei is een van de grootste fabrikanten van Android-smartphones. Het merk staat vooral bekend om haar goede prijs-kwaliteitsverhouding en het brede telefoonaanbod. Huawei’s beste telefoons vind je in de P-serie, maar ook voor degelijke middenklassers en goedkope budgettoestellen kun je bij de Chinese fabikant terecht. Huawei staat bekend als een innovatief merk en loopt regelmatig voorop als het gaat om nieuwe ontwikkelingen, bijvoorbeeld op cameragebied. Wie een Huawei telefoon wil kopen moet zich vooraf wel goed inlezen, want de telefoons draaien op een niet-gecertificeerde versie van Android. Hierdoor werken mogelijk niet alle Android-apps die je wil gebruiken. Lees verder

Huawei P series

Huawei Mate series

Huawei P Smart series

Laatste Huawei reviews

Huawei nieuws

‘Huawei P50-dummy toont bijzonder cameraontwerp’

‘Huawei P50-dummy toont bijzonder cameraontwerp’

2 mei 2021, 10:15
Android-nieuws #15: Samsung-event, nieuwe Sony-smartphones en Spotify in je auto

Android-nieuws #15: Samsung-event, nieuwe Sony-smartphones en Spotify in je auto

17 april 2021, 16:14
‘Huawei kon gesprekken van KPN-klanten afluisteren, waaronder die van de premier’

‘Huawei kon gesprekken van KPN-klanten afluisteren, waaronder die van de premier’

17 april 2021, 12:13
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 13

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 13

2 april 2021, 17:02
Update: Huawei ontkent inzien gegevens Telfort-klanten

Update: Huawei ontkent inzien gegevens Telfort-klanten

30 maart 2021, 16:28
Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 11

Deze Android-smartphones kregen een (beveiligings)update – week 11

19 maart 2021, 16:55
Huawei EMUI

Huawei EMUI

Huawei smartphones draaien op EMUI, een aangepaste versie van Android. Deze softwareversie is fijn in gebruik en werkt prima. Toch vormt software voor veel mensen die een Huawei telefoon wil kopen hét struikelblok. De toestellen draaien namelijk op een niet-gecertificeerde versie van Android. Het komt erop neer dat je daarom niet zomaar Google-apps en diensten, internetbankieren of andere apps op je Huawei smartphone kunt zetten. Bovendien moet je deze apps handmatig bijhouden en updaten, waar niet iedereen even bedreven is. Via de AppGallery, Huawei’s alternatief voor de Google Play Store, kun je wel nieuwe apps ontdekken en installeren, maar het aanbod is bij lange na niet compleet.

Alle Huawei smartphones

Huawei telefoon kopen

Huawei is een gigantisch elektronicabedrijf en maakt niet alleen smartphones, maar ook voor tv’s, computers, slimme horloges en oordopjes kun je bij het bedrijf terecht. Het van oorsprong Chinese merk maakte ooit furore op de smartphonemarkt door ontzettend betaalbare toestellen met relatief goede specificaties uit te brengen. In de loop der jaren heeft men het aanbod verbreed, waardoor je nu voor ieder budget een goede Huawei telefoon kunt kopen. Het bedrijf heeft verschillende productlijnen voor de overzichtelijkheid.

Huawei modellen

P-lijn

De beste Huawei telefoons vind je in de P-serie. Deze smartphones zijn uitgerust met de nieuwste hardware, schermen en processors van het moment. Huawei telefoons staan vooral bekend om hun indrukwekkende en veelzijdige camera’s. De fabrikant bedenkt regelmatig nieuwe functies om betere foto’s te maken, verder in te zoomen of minder bewogen video’s op te nemen. Ook aan de softwarekant wordt flink gesleuteld. Goedkoop zijn Huawei P-telefoons in de regel dan weer niet.

P Smart-serie

Die vlieger gaat wel op voor Huawei P Smart-telefoons. Dit is de middenklasselijn van de fabrikant. Toestellen binnen deze serie focussen zich op een scherpe prijs-kwaliteitsverhouding en bieden degelijke specificaties voor een betaalbaar prijskaartje. Een Huawei P Smart-telefoon is daarmee vooral een aanrader voor mensen die niet per se het nieuwste van het nieuwste hoeven te hebben.

Mate-lijn

Wil jij geen standaard Huawei telefoon kopen? Dan is een Huawei Mate-smartphone misschien wel iets voor jou. Binnen deze serie vindt je namelijk hoogwaardige toestellen die net even anders zijn dan de massa. Denk aan een afwijkend ontwerp, innovatieve camera of razendsnel opladende batterij.

Huawei en software

Wie een Huawei telefoon gaat kopen, moet zich bewust zijn van de verwarrende situatie rondom het softwarebeleid. Vanwege een handelsconflict met de Amerikaanse overheid mag het bedrijf geen zaken met bedrijven uit dat land, waaronder Google. Dit heeft als gevolg dat Huawei-telefoons op de openbare versie van Android draaien, die dus niet door Google gemaakt wordt. Een praktisch gevolg hiervan is dat je niet zomaar Google-apps op een nieuwe Huawei-telefoon kunt gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan Gmail en YouTube.

Nu heeft Huawei wel een eigen app-winkel, AppGallery genaamd, maar het aanbod laat vooralsnog te wensen over. Wel is het gelukkig mogelijk om apps over te zetten via de PhoneClone-app – zodat je bijvoorbeeld op je Huawei-telefoon kunt internetbankieren – maar dit werkt verre van optimaal. Je moet apps die op deze manier geïnstalleerd zijn bijvoorbeeld handmatig updaten. Dat is geen fijne manier van werken, helemaal voor smartphonegebruikers die hier weinig in bedreven zijn.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's