Huawei Android devices vergelijken

105
producten in
369
uitvoeringen gevonden
-
Prijsupdate: 28 minuten geleden
Gekozen filters:
Alle filters verwijderen
De aanbiedingen worden bijgewerkt
Huawei is een Chinese multinational die momenteel hard aan de weg timmert in Nederland. Het bedrijf werd in 1987 opgericht door ex-militair Ren Zhengfei en is momenteel de grootste maker van telecommunicatiemiddelen ter wereld.

Tegenwoordig heeft Huawei meer dan 140.000 werknemers, waarvan er maar liefst 46 procent op research en development-afdelingen werken. Het is nog steeds niet helemaal duidelijk hoe Huawei er intern uitziet, maar volgens analisten zijn de meeste aandelen in handen van oprichter Ren Zhengfei en zijn managers.

Huawei richt zich voornamelijk op het bouwen van telecommunicatienetwerken; hardware, software en diensten voor de zakelijke markt. Daarnaast is er een grote focus op de consumentenmarkt, onder andere met de smartphones die je hieronder vindt.

Huawei Bedrijfsprofiel

HuaweiHuawei werd in 1987 opgericht en is in de plaats Shenzhen (vlakbij Hongkong) gevestigd. Huawei spreek je eigenlijk uit als 'gwa-wee', maar voor de Nederlandse markt is voor de uitspraak 'hoe-aa- wei' gekozen. Het Chinese bedrijf opereert in meer dan 140 landen.

Gigant Huawei begon echter klein als een verkoopagent voor een bedrijf uit Hong Kong. Pas in 1992 brak het bedrijf door op de telecommunicatiemarkt, met een zogeheten 'digital telephone switch'. Deze had de grootste capaciteit van dat moment, en mede door de strategische uitrol van deze switch in kleine steden en landelijke gebieden wist Huawei rap te groeien.

Pas in 1997 kreeg het bedrijf zijn eerste overzeese contract. In 1999 volgde daarop het eerste R&D-centrum in Bangalore, een stad in India.  In 2000 kwam hier een R&D-centrum in Stockholm, Zweden bij en een jaar later vier in de Verenigde Staten.

Huawei Ascend Mate 7Telfort zette Huawei in 2004 nog in om zijn 3g-netwerk uit te breiden. Dit was het eerste contract van Huawei in Europa op dit gebied. Mede door dit succes werden de inkomsten van Huawei uit buitenlandse operaties uiteindelijk groter dan uit operaties in het thuisland. Een paar jaar later, in 2010, werd het bedrijf opgenomen in de Global Fortune 500, vanwege zijn inkomsten op de Amerikaanse markt. Huawei wordt door velen omschreven als het meest succesvolle Chinese bedrijf wereldwijd.

Waar Huawei zich oorspronkelijk concentreerde op de zakelijke markt, doet het bedrijf dat nu meer op de consumentenmarkt. Huawei staat bekend om kwalitatief goede producten, die voor een aantrekkelijke prijs aan te schaffen zijn. Naast het produceren en verkopen van smartphones en tablets, is het bedrijf ook verantwoordelijk voor het 3G en 4G-netwerk van KPN en T-Mobile in Nederland. Ook zorgt de fabrikant voor de netwerken van providers in veel andere landen. Huawei is door de jaren heen uitgegroeid tot een grote naam in telecomland en werkt tegenwoordig samen met 80 procent van de top 50 telecombedrijven.

Emotion UI: De Android-skin van Huawei

EmotionUI 3.0Net als veel andere smartphone-fabrikanen heeft ook Huawei een eigen skin die over Android wordt geplaatst. Deze heet Emotion UI en werd geïntroduceerd op de Huawei Honor en Ascend G510. Emotion UI lijkt op het eerste gezicht een beetje op iOS doordat alle app-iconen op het homescreen getoond worden en onderaan ook een aantal basisapps te vinden zijn. Ook zien mapjes, waarin je je apps plaatst, er op een soortgelijke manier uit als bij iOS. Verder wordt de UI voornamelijk geroemd om de overzichtelijke uiterlijk en simpele interface.

De UI wordt verder gekenmerkt door zijn platte interface en kleurrijke uitstraling. Ook zijn de widgets transparant en iconen afgerond. Emotion UI is al een tijdje op Huawei-toestellen te vinden en heeft door de jaren heen al verschillende updates gekregen. De huidige uitvoering is versie 2.3 en deze wordt binnenkort opgevolgd door versie 3.0 (zie foto hiernaast). Emotion UI 3.0 biedt nieuwe visuele verbeteringen en voegt nieuwe animaties en features toe. Naast de app-iconen worden ook de widgets opgefrist en krijgen deze een nieuwe look waardoor ze niet meer te druk ogen. De nieuwste versie is onder andere te vinden op de Ascend Mate 7.
Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's