Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Motorola Moto G7 Plus

Dit moet je weten over de Motorola Moto G7 Plus

De Motorola Moto G7 Plus is een midrange smartphone met een scherpe prijs/kwaliteitsverhouding. Het toestel heeft een groot scherm, vlotte hardware en nagenoeg kale versie van Android. Motorola’s G7-serie bestaat uit vier modellen, waarvan de G7 Plus de meest krachtige (en duurste) smartphone is.

Pluspunten Motorola Moto G7 Plus

  • Groot en scherp scherm met kleine inkeping
  • Vlotte prestaties
  • Bijna stock Android

Minpunten Motorola Moto G7 Plus

  • Relatief oude processor
  • Motorola’s updatebeleid kan beter
  • Breekbare glazen behuizing

Onderscheidend: veel waar voor je geld

De Moto G-lijn van Motorola kenmerkt zich al jaren door de scherpe prijs/kwaliteitsverhouding. De toestellen hebben doorgaans een fraai ontwerp, prima hardware en draaien op een nauwelijks aangepaste Android-versie. De Moto G7 Plus heeft veel in huis en is met een adviesprijs van 299,99 euro voor veel gebruikers interessant.

De smartphone beschikt over een glazen behuizing met een 6,4 inch-lcd-scherm. De full-hd-resolutie (2270 bij 1080 pixels) betekent dat het display lekker scherp oogt. Het display neemt bijna de hele voorkant in beslag, met bovenin een kleine waterdruppel-inkeping voor de selfiecamera. Onder het scherm zit een zwarte balk met het Motorola-logo. De Moto G7 Plus heeft een dubbele camera achterop en maakt daar onder andere portretfoto’s mee.

De Motorola Moto G7 Plus beschikt over een koptelefoonaansluiting en laadt op via een usb-c-kabel. Usb-c is de opvolger van micro-usb en heeft diverse voordelen. Zo maakt het niet uit hoe je de kabel in de smartphone stopt, want – anders dan bij micro-usb – past usb-c op twee manieren.

De accu van de smartphone heeft een capaciteit van 3000 mAh, wat op papier voldoende is voor een lange dag gebruik. Opvallend is de supersnellaadfunctie met de meegeleverde 27 Watt-adapter. In minder dan een halfuur zit de accu weer voor de helft vol.

Veel opslagruimte

Een aantal specificaties van de Moto G7 Plus zijn beter dan die van de reguliere G7. Om deze reden verschillen de toestellen ook in prijs. De Plus-uitvoering heeft met 4GB RAM voldoende rekenkracht om alle populaire apps draaiende te houden. De Snapdragon 636-processor die onder de motorkap zit, heeft zich bewezen als een snelle chip die prima geschikt is voor games.

Maak je veel foto’s, download je regelmatig nieuwe apps of games of kijk je graag offline Netflix-series? Met de Moto G7 Plus loop je niet snel tegen de opslaglimiet aan, want het toestel beschikt over een royale 64GB opslaggeheugen. Heb je hier niet genoeg aan, dan kan je een micro-sd-kaartje in de smartphone stoppen. De Moto G7 Plus ondersteunt dualsim en heeft een nfc-chip voor bijvoorbeeld contactloos betalen.

motorola moto g7 officieel

 

Motorola installeert al jaren een nauwelijks aangepaste versie van Android op zijn Moto G-smartphones. Fijn, want stock-Android oogt en werkt uitstekend. En omdat Motorola slechts een paar eigen apps op de Moto G7 zet, blijft de meeste opslagruimte voor jou beschikbaar. De Moto G7 Plus draait uit de doos op Android 9.0 (Pie).

Het updatebeleid van Motorola is minder goed dan dat van diverse andere merken. De fabrikant belooft slechts één grote Android-update voor Moto G-toestellen, wat betekent dat de Moto G7 Plus wordt bijgewerkt naar Android Q. Deze software komt later dit jaar uit. De ervaring leert dat Motorola doorgaans lang nodig heeft om een nieuwe Android-versie uit te rollen naar zijn (goedkopere) smartphones. De Moto G7 Plus twee jaar lang elke twee á drie maanden een beveiligingsupdate, belooft Motorola.

Deze smartphone koop je als… je op zoek bent naar een degelijk en betaalbaar model met no-nonsense Android-software.

Motorola Moto G7 Plus prijzen en aanbiedingen

Bekijk hieronder de meest scherpe Motorola Moto G7 Plus aanbiedingen van dit moment.

Motorola Moto G7 Plus video

Laatste berichten

Motorola Moto G7 Plus, G7 Power en G7 Play nu te koop in Nederland

Motorola Moto G7 Plus, G7 Power en G7 Play nu te koop in Nederland

Wouter Nijsen
15 feb 2019februari 2019
10:39 uur
3 min
Deals
Deals Drie van Motorola's nieuwste budgettoestellen zijn vanaf nu in Nederland te koop. Het gaat om de Moto G7 Plus, Moto G7 Power en Moto G7 Play. De toestellen combineren een aantrekkelijk prijskaartje met prima specificaties en een schone versie van Android 9.0 (Pie).
Motorola Moto G7 Plus preview: betaalbare smartphone is completer dan ooit

Motorola Moto G7 Plus preview: betaalbare smartphone is completer dan ooit

Thomas Haenen
8 feb 2019februari 2019
10:52 uur
7 min
Reviews
Reviews Motorola brengt dit voorjaar liefst vier nieuwe toestellen uit in de Moto G7-reeks. Wij probeerden de Moto G7 Plus, met vlotte hardware, optische beeldstabilisatie en kleine notch, alvast uit.
Motorola introduceert Moto G7-reeks: alles wat je moet weten

Motorola introduceert Moto G7-reeks: alles wat je moet weten

Thomas Haenen
7 feb 2019februari 2019
14:01 uur
4 min
Nieuws
Nieuws Motorola komt dit voorjaar met een nieuwe budgetreeks die bestaat uit liefst vier toestellen. De Motorola Moto G7 heeft een groter scherm, betere camera's en een vrijwel kale versie van Android. We zetten alles over de specificaties, release en adviesprijzen voor je op een rijtje. 
‘Foto’s tonen Moto G7 Plus met kleine notch en supersnellaadfunctie’

‘Foto’s tonen Moto G7 Plus met kleine notch en supersnellaadfunctie’

Wouter Nijsen
30 jan 2019januari 2019
13:43 uur
2 min
Nieuws
Nieuws Hoewel de presentatie van de Motorola Moto G7-telefoons nog even op zich laat wachten, is vrijwel alles eigenlijk al uitgelekt. Nieuwe gelekte foto's tonen het design van de Moto G7 Plus, die een bescheiden notch in het scherm heeft.
‘Motorola Moto G7 en G7 Plus worden duurder dan voorgangers’

‘Motorola Moto G7 en G7 Plus worden duurder dan voorgangers’

Wouter Nijsen
28 jan 2019januari 2019
20:11 uur
2 min
Nieuws
Nieuws Nadat eerder persrenders en specificaties van de Motorola Moto G7 en Moto G7 Plus lekten, is nu informatie verschenen over de adviesprijzen. De toestellen lijken fors duurder te worden dan hun voorgangers.

Download onze app

Download onze app