Download de Android Planet app

Android Planet

Gratis - Google Play
Download

Motorola Moto X Force

Motorola Moto X Force
Scherm 5.4 inch
Camera 21 megapixel

Motorola Moto X Force: vlot toestel met een ‘onbreekbaar’ scherm

De Motorola Moto X Force is een Android-toestel dat in oktober 2015 werd aangekondigd. Volgens Motorola is het de eerste smartphone die is voorzien van een `onbreekbaar` scherm. Het display heeft vijf lagen en maakt gebruik de zogeheten ShatterShield-technologie. Die moet ervoor zorgen dat het scherm nooit barst, ook wanneer er onvoorzichtig met het toestel wordt omgesprongen. Tevens heeft de Moto X Force een spatwaterdichte behuizing.

Ook wat specificaties betreft is de Motorola Moto X Force goed voorzien. Zo beschikt de  smartphone over  een Snapdragon 810-chip met 3GB aan werkgeheugen en 32GB of 64GB aan opslagruimte. Het scherm is 5,4 inch groot en heeft een QHD-resolutie van 2560 bij 1440 pixels. Verder is er een 21 en 5 megapixel-camera  en een  3760 mAh-accu aanwezig.

De Motorola Moto X Force in vogelvlucht

De Motorola Moto X Force onderscheidt zich voornamelijk door het stevige scherm, dat onbreekbaar zou zijn. Ook beschikt de smartphone over krachtige interne hardware. De belangrijkste features van het toestel  hebben we hieronder op een rijtje gezet.

  • Onbreekbaar 5,4 inch-scherm met 2560 bij 1440 pixels
  • Snapdragon 810-chip met 3GB aan werkgeheugen
  • 21 en 5 megapixel-camera voor het maken van foto’s
  • 3760 mAh-accu gaat tot twee dagen mee

Meer over de Motorola Moto X Force

Ondanks het speciale scherm en grote accu is de Moto X Force met afmetingen van 149,8 bij 78 bij 7,6 millimeter redelijk handzaam en dun. Het 5,4 inch-scherm heeft een hoge QHD-resolutie, wat betekent dat video`s en foto`s er erg fraai uitzien. QHD-schermen zijn niet bepaald gunstig voor de accuduur, maar gelukkig is de X Force met de  3760 mAh-accu goed voorzien.

moto x force groot

De Motorola Moto X Force draait uit de doos op Android 6.0 (Marshmallow). Marshmallow verbetert de snelheid en stabiliteit van Android, maar brengt ook enkele nieuwe features met zich mee. Denk hierbij aan de mogelijkheid om de app-permissies per app in te stellen, het handige Google Now on Tap en de batterijbesparende functie Doze. Motorola heeft relatief weinig apps meegeleverd, waardoor gebruikers kunnen beschikken over een nagenoeg kale versie van Googles mobiele besturingssysteem.

De camera aan de achterzijde van de Moto X Force schiet foto`s in  een maximale resolutie van 21 megapixels. Het maken van filmpjes kan in 4K met een framerate van 30 beelden per seconde. De camera is verder voorzien van optische beeldstabilisatie en heeft diverse modi om tussen te schakelen.

Pluspunten Moto X Force

  • Heeft een stevig scherm
  • Grote 3760-accu
  • Pure versie van Android

Minpunten Moto X Force

  • Saai design
  • Accu niet verwisselbaar
Motorola Moto X Force
Welke Motorola Moto X Force wil je?
Wij hebben momenteel geen Motorola Moto X Force aanbiedingen voor je. Vergelijk hier alle smartphones Vergelijk hier alle smartphones
Sim only nodig?

Motorola Moto X Force video

Laatste berichten

Deze Motorola-smartphones krijgen een Android Nougat-update

Deze Motorola-smartphones krijgen een Android Nougat-update

Nieuws Motorola heeft bekend gemaakt welke smartphones een update naar Android 7.0 Nougat kunnen verwachten. Opvallend is dat enkele relatief recente modellen ontbreken.
‘Onbreekbare’ Motorola Moto X Force lanceert in Nederland

‘Onbreekbare’ Motorola Moto X Force lanceert in Nederland

Nieuws Motorola heeft de Moto X Force officieel gelanceerd in Nederland. Het toestel kost 699 euro en heeft als meest onderscheidende feature een vrijwel onbreekbaar scherm.
Motorola kondigt Moto X Force met ‘onbreekbaar’ scherm aan

Motorola kondigt Moto X Force met ‘onbreekbaar’ scherm aan

Nieuws Motorola heeft vanmiddag de Moto X Force aangekondigd, een nieuw Android-toestel dat is voorzien van een 'onbreekbaar' scherm. Ook beschikt de X Force over vlotte specs.