De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

AirPlay voor Android getoond, brengt belangrijke Apple-feature naar Android

Redactie
9 oktober 2013, 17:33
1 min leestijd
AirPlay voor Android getoond, brengt belangrijke Apple-feature naar Android
AirPlay voor Android

De bekende ontwikkelaar Koushik Dutta werkt aan AirPlay voor Android en laat via een video zien dat hij al vergevorderd is. Zo ontwikkelde Dutta een eigen Apple TV-server die op Android draait en waarmee je naast iOS-apparaten ook met je Android-toestel content naar de tv kan streamen. Dit betekent dat je Apple TV op een Android-stick van 20 dollar zou kunnen draaien, en dat als je een Apple TV hebt je ook content vanaf Android naar de officiële Apple TV kan verzenden.

Lees verder na de advertentie.

Op onderstaande video is te zien hoe Dutta Angry Birds op het tweede scherm gaat spelen. De Apple TV-server wordt als een externe display binnen Android getoond, waarna je het gehele scherm kunt overzetten. In sommige apps zit ondersteuning voor externe displays ingebouwd, waaronder YouTube of Netflix.

De dienst komt waarschijnlijk naar CyanogenMod – mocht AirPlay voor Android ooit officieel worden uitgerold. De kans is groot dat Apple zijn eigen technologie wil beschermen en probeert te voorkomen dat deze op een dergelijke manier gehackt kan worden. Je kunt echter altijd nog een Chromecast aanschaffen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu