Android als besturingssysteem voor satellieten?

Redactie
24 januari 2011, 17:02
1 min leestijd
satelliet

Onderzoekers van Surrey Satellite Technology Limited zijn van plan om een Android-telefoon te lanceren met een Strand-1-satelliet. Het team wil onderzoeken of een Android-telefoon het koude vacuüm overleeft. Daarnaast kijken de wetenschappers of een Android-toestel gebruikt kan worden om een satelliet aan te sturen. In dat geval gaat de kostprijs van satellieten naar beneden, want een Android-toestel kost in de meeste gevallen niet meer dan een paar honderd euro.

Hoofdonderzoeker Chris Bridget beweert dat Android ervoor kan zorgen dat meer mensen en bedrijven toegang krijgen tot de ruimtevaartindustrie:

Lees verder na de advertentie.

“If a smartphone can be proved to work in space, it opens up lots of new technologies to a multitude of people and companies for space who usually can`t afford it. It`s a real game-changer for the industry.”

Bridget denkt dat gratis mobiele besturingssystemen als Android perfect zijn om speciale applicaties voor te ontwikkelen, bijvoorbeeld applicaties voor satellieten. Wanneer een bedrijf een satelliet bouwt, dan kunnen medewerkers deze applicaties goedkoop aanschaffen, waardoor de totaalprijs laag blijft.

Bridget geeft nog een goede reden:

“Smartphones pack lots of components – such as sensors, video cameras, GPS systems and Wifi radios – that are technologically advanced but a fraction of the size, weight and cost of components used in existing satellite systems.”

De satelliet met het Android-toestel wordt later dit jaar gelanceerd. Het is dan overigens niet de eerste keer dat een Android-telefoon wordt gelanceerd. In december 2010 stuurde Google een aantal Android-telefoons de ruimte in.

Via: TG Daily

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu