Android-beveiligingsupdate van augustus nu beschikbaar voor Pixel-smartphones

Iedere maand brengt Google een nieuwe beveiligingsupdate uit. Opvallend genoeg worden dit keer niet de Pixel-telefoons als eerste bijgewerkt, maar een ander toestel. Wel krijgen Google-telefoons er wat nieuwe functies bij.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Android-beveiligingsupdate augustus 2019 downloaden

Google is de maker van het Android-besturingssysteem en brengt updates daarom altijd eerst uit voor haar eigen Pixel-telefoons. De patch van augustus is een uitzondering op deze regel, want de OnePlus 7 Pro werd al eerder bijgewerkt. Nu, een paar dagen later, rolt de augustus-update alsnog uit voor Pixel-smartphones.

google pixel 3a review

De software dicht in totaal 26 beveiligingslekken in Android. Het gaat hier om zogenoemde achterdeurtjes die (in theorie) door kwaadwillenden gebruikt konden worden. De meest ernstige kwetsbaarheid zorgde ervoor dat anderen toegang kregen tot je telefoon door een bestandje te verzenden. Zoals gebruikelijk zijn er geen gevallen van daadwerkelijk misbruik bekend.

Naast de standaard beveiligingsupdate rolt Google ook een aparte patch uit voor de eigen Pixel-telefoons. Naast oplossingen voor drie veiligheidslekken zijn er ook nieuwe functies toegevoegd. Alle Pixel-smartphones hebben na het bijwerken een stabielere wifi-verbinding, terwijl de slaapmodus van de Pixel 3a en Pixel 3a XL is verbeterd.

Lees ook: Uitleg: dit komt er kijken bij het maken van een beveiligingsupdate

Dit is wanneer je de update krijgt

Zoals gezegd rolt de update per direct uit voor Google Pixel-telefoons, nadat eerder de OnePlus 7 Pro werd bijgewerkt. Hierna ligt de bal bij smartphonefabrikanten om de software klaar te maken voor hun toestellen. Bedrijven als Essential en Nokia zijn er doorgaans als de kippen bij om de update uit te brengen.

Ook populaire smartphones van Samsung en Sony worden regelmatig bijgewerkt. Soms kiezen fabrikanten ervoor om meerdere maandelijkse updates te bundelen in een pakketje, en deze bijvoorbeeld per kwartaal uit te brengen. Onder meer Motorola pakt het vaak op deze manier aan.

Op Android Planet plaatsen we wekelijks een overzicht van toestellen die een update hebben gekregen. Wil je hiervan op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief, of download de gratis app.

Lees het laatste nieuws over Google

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.