Android nieuws #17: HTC Nexus-smartphones, Galaxy S7 en WhatsApp

Redactie
30 april 2016, 15:34
3 min leestijd
Android nieuws #17: HTC Nexus-smartphones, Galaxy S7 en WhatsApp

Android Planet voorziet je zeven dagen per week van het beste en meest actuele nieuws, maar het kan natuurlijk voorkomen dat je zo nu en dan een belangrijke ontwikkeling mist. Daarom is er elke zaterdag het nieuwsoverzicht  met Android nieuws!

Lees verder na de advertentie.

`HTC werkt aan twee nieuwe Nexus-smartphones`

nexus 6 uit google store

De bekende smartphonelekker Evan Blass (@evleaks) kreeg nieuwe informatie binnen, zodat we nu weten dat de HTC Nexus smartphones de werktitels S1 en M1 hebben, wat voor `Sailfish` en `Marlin` zou staan. Dit sluit niet alleen aan bij de trend dat Nexus toestellen vernoemd worden naar waterdieren, maar verklaart ook waarom een Qualcomm-medewerker onlangs de naam Marlin gebruikte in een tool. De eerste geruchten dat HTC aan een Nexus zou werken dook op in januari. Toen werd gezegd dat het bedrijf bezig was om een 5 en 5,5 inch-toestel voor Google te ontwikkelen. Het is aannemelijk dat deze toestellen op Android N zullen draaien, dat ook drukgevoelige schermen ondersteunt.

Samsung Galaxy S7 vs Galaxy S6: wel of niet upgraden?

galaxy s7 vs galaxy s6

Met de Galaxy S6 was het plastic tijdperk van de Galaxy S-serie eindelijk voorbij. De combinatie van glas en metaal in de behuizing zorgde ervoor dat het toestel er niet alleen gelikt uitzag, maar ook meer premium aanvoelde dan eerdere Galaxy S-modellen. Niet iedereen was echter blij met dit nieuwe design. De Galaxy S6 is, in tegenstelling tot de Galaxy S5, namelijk niet stof- en waterdicht en heeft geen uitbreidbaar geheugen. Met de Galaxy S7 kwam Samsung de criticasters tegemoet. Maar is het genoeg om als Galaxy S6-gebruiker de overstap te maken? In deze  Galaxy S7 vs Galaxy S6-vergelijking zetten we de toestellen recht tegenover elkaar.

`WhatsApp krijgt voicemail, videobellen en zip-ondersteuning`

end-to-end encryptie whatsapp

WhatsApp krijgt binnenkort een volwaardige voicemail-functie en maakt het ook mogelijk om documenten als zip te verpakken en daarna pas op te sturen. PhoneRadar ontdekte verschillende nieuwe functies die WhatsApp momenteel aan het testen is voor zowel Android als iOS. De belfunctie kan op een flinke opknapbeurt rekenen, omdat zowel de (langverwachte) videobel- en voicemail-functie druk getest worden. Dat je binnenkort met WhatsApp videogesprekken kunt voeren is al langer bekend, en aan de tests te zien is deze functie bijna klaar om voor iedereen beschikbaar te komen. Daarnaast komt WhatsApp voicemail van pas als je even niet op kunt nemen.

Wat is de volgende stap voor Google na smartphones?

google na android

Bij Google denk je nu waarschijnlijk nog aan een zoekmachine, smartphones en Android, maar dat is in de toekomst misschien heel anders. Vroeg of laat zal Google verder kijken dan smartphones en tablets. Volgens Google-ceo Sundar Pichai komt die toekomst steeds dichterbij. Tijdens een gesprek met investeerders zegt Pichai dat we in de toekomst meer zullen vertrouwen op kunstmatige intelligentie dan op smartphones. Dit brengt de nodige veranderingen met zich mee en zal er zelfs voor zorgen dat Google niet meer eerst voor mobiele platformen, maar eerst voor kunstmatige intelligentie nieuwe dingen zal ontwikkelen. In dit artikel gaan we dieper in op de volgende stap van Google.

Uitrol Android 6.0 voor Galaxy S5 gestart in Nederland

galaxy s6 vs galaxy s5

Samsung startte een maand geleden met de Android 6.0-update voor de Galaxy S5 in Zuid-Korea, maar ook Nederlandse gebruikers kunnen nu met de Android-versie aan de slag. Toestellen als de Galaxy S7 en Galaxy S6 hebben al langer Android 6.0 en de afgelopen maanden hebben ook  andere Samsung-toestellen de update ontvangen. De update leek aanvankelijk alleen bij klanten van Vodafone en KPN beschikbaar te zijn, maar wordt geleidelijk naar iedereen uitgerold. Android 6.0 (Marshmallow) is vooral visueel minder ingrijpend dan Android Lollipop, maar brengt desondanks een aantal belangrijke verbeteringen met zich mee. Denk bijvoorbeeld aan Doze en Google Now on Tap.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu