‘Android P dwingt ontwikkelaars tot maken van betere apps’

Michel van 't Klaphek
15 mei 2018, 10:26
2 min leestijd
‘Android P dwingt ontwikkelaars tot maken van betere apps’

Android P komt steeds dichterbij en voegt naast grote updates ook kleine, subtiele verbetering aan. Zo gaat Google ontwikkelaars onder meer dwingen betere apps te maken, ook wordt het besturingssysteem weer iets slimmer.

Lees verder na de advertentie.

Android P-apps crashen automatisch bij vastlopen

Android P-apps crashen-2

Ten eerste gaat Android niet goed functionerende apps voortaan automatisch afsluiten. Wanneer momenteel een app niet goed werkt of hapert, krijg je het volgende scherm (zie hiernaast) te zien. Hierin wordt gevraagd of je wil wachten tot de app weer reageert, of de applicatie liever meteen afsluit.

In Android P kiest je telefoon automatisch voor de tweede optie. Opvallend genoeg geeft Google aan dat de gebruikerservaring hiermee niet wordt verbeterd. Men voert de ‘maatregel’ echter in om ontwikkelaars te dwingen tot het maken van betere apps.

De gedachte is dat wanneer gebruikers merken dat een bepaalde applicatie vaak problemen oplevert, ze deze app van hun smartphone verwijderen. Ontwikkelaars zullen zodoende op zoek gaan naar bugs die het afsluiten veroorzaken en deze oplossen, wat de kwaliteit ten goede komt.

“Normaal zet je nu altijd je geluid uit”

Daarnaast wordt het besturingssysteem weer iets slimmer. Android P gaat namelijk automatisch instellingen aanpassen op basis van jouw gedrag en bijbehorende routines. Men gebruikt hiervoor onder meer het tijdstip en je locatie. Zodra je de auto instapt, wordt de bluetoothverbinding bijvoorbeeld aangezet, om zo verbinding met je carkit te maken.

Android P-apps crashen-3

Ook zit er een mogelijkheid in het systeem die de telefoon automatisch op stil zet, omdat je op dat bepaalde tijdstip altijd in vergadering gaat. Google noemt de functie ‘Settings Suggestions’. Aangezien de toevoeging in een ontwikkelaarsversie van Android P is aangetroffen, valt het niet met zekerheid te zeggen of het ook in het uiteindelijke besturingssysteem terechtkomt.

Ook interessant: Uitleg: zo werkt de nieuwe gebarenbediening van Android P

Op de hoogte blijven van Android P? Download dan de Android Planet-app, of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Lees meer over Android P

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu