Asus brengt eigen smartphones uit in Nederland

Thomas Haenen
23 februari 2017, 16:11
2 min leestijd
Asus brengt eigen smartphones uit in Nederland

Asus gaat smartphones in Nederland verkopen, zo maakte het bedrijf zojuist bekend. Verschillende Asus Zenfone 3-modellen zijn vanaf deze week verkrijgbaar.

Lees verder na de advertentie.

Asus-smartphones Nederland

De Asus Zenfone 3, Zenfone 3 Max en Zenfone 3 Go zijn vanaf deze week in Nederland verkrijgbaar, zo maakte Asus zojuist bekend op een evenement in Amsterdam. Daarmee maakt Asus voor het eerst zijn entree op de mobiele markt in Nederland.

Asus is al jaren actief op de mobiele markt en heeft een uitgebreid aanbod van Android-smartphones. Om onbekende redenen werden deze echter nooit in Nederland verkocht. De fabrikant verkocht hier enkel tablets en smartwatches en verschillende pc-gerelateerde producten. Android Planet ontdekte Asus’ plannen voor de Nederlandse markt al enkele weken geleden.

Asus Zenfone 3 officieel

De smartphones die Asus in Nederland uitbrengt zijn overigens allemaal oudere modellen. De Zenfone 3-serie werd inmiddels bijna een jaar geleden gepresenteerd. Hoewel enkele van de varianten die in Nederland verschenen pas later werden onthuld, zijn eigenlijk alle toestellen alweer enkele maanden oud.

Asus Zenfone 3 Nederland

De Asus Zenfone 3 is het vlaggenschip van de reeks. Daarvan verschijnt een enkele versie met een 5,5 inch-scherm met een full-hd-resolutie. Daarnaast is het toestel voorzien van een 16 megapixel-camera achterop en een 8 megapixel-camera voorop. Er wordt een Snapdragon 625-chip gebruikt met 3GB werkgeheugen. De prijs ligt op 349 euro.

Dan is er nog de Asus Zenfone 3 Max, voorzien van een 5,2 of 5,5 inch-scherm. Achterop zit een 13 megapixel-camera, voorop een model van 5 megapixel. Het is een echte midrange smartphone met hardware die goed, maar niet geweldig is. Wel is er een ruime 32GB opslagruimte en een metalen behuizing. De adviesprijs bedraagt 199 euro.

Zenfone Go en Zenfone AR

Het instapmodel is de Asus Zenfone Go, die voor 150 euro wordt verkocht. Deze variant is dan ook voorzien van een 5 inch-scherm met ‘slechts’ een resolutie van 1280 bij 720 pixels. Het toestel beschikt daarnaast over een Snapdragon 410-chipset van Qualcomm, 2GB werkgeheugen, 16GB opslagruimte en een 13 megapixel-camera achterop.

Tot slot onthult Asus de Zenfone AR aan, een toestel dat zich onderscheidt door de ondersteuning voor augmented reality. De smartphone beschikt over een 5,7 inch-scherm met een resolutie van 2560 bij 1440 pixels, een rappe processor, 8GB aan werkgeheugen en is volgens Asus binnenkort in Nederland verkrijgbaar.

Lees het laatste nieuws over Asus

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Asus Zenfone 3
Asus Zenfone 3

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu