De Samsung Galaxy S21 FE nu tijdelijk met €96 korting!

Fitnesstrackers voor bij je Android: dit zijn 4 goede opties

Rens Blom
25 januari 2019, 19:24
4 min leestijd
Fitnesstrackers voor bij je Android: dit zijn 4 goede opties

De hele maand januari staat Android Planet in het teken van je gezondheid. Fitnesstrackers kunnen je helpen om je goede sportieve voornemens vol te houden. Dit zijn de vier beste fitnesstrackers die je met je Android-toestel kunt gebruiken.

Lees verder na de advertentie.

Dit zijn de beste fitnesstrackers

Ben je op zoek naar een fitnesstracker die je inzicht geeft in je sportprestaties? Het aanbod is enorm, dus kiezen kan moeilijk zijn. In dit artikel bespreken we vier uitstekende fitnesstrackers met prijzen tussen de 35 en 199 euro.

1. Xiaomi Mi Band 3

Xiaomi Mi Band 3

Wil je niet teveel uitgeven aan een fitnesstracker, bijvoorbeeld omdat je nog niet weet of het echt iets voor jou is? Wij vinden de Xiaomi Mi Band 3 de beste betaalbare fitnesstracker. Via buitenlandse webwinkels haal je de wearable voor twee tientjes in huis, soms zelfs nog minder. Bij Nederlandse (web)winkels betaal je iets meer, gemiddeld zo’n 35 euro. Een scherpe prijs dus, maar vergis je niet in de mogelijkheden van de Mi Band 3. 

De compacte fitnesstracker heeft een fraai oled-scherm waar notificaties op worden getoond. Variërend van het aantal stappen dat je gezet hebt en het weerbericht, tot meldingen van je smartphone zoals nieuwe WhatsAppjes. Hiervoor gebruikt de wearable een bluetooth-verbinding met je toestel.

Omdat de Mi Band 3 waterdicht is tot vijftig meter, kun je ‘m blijven dragen onder de douche en tijdens het zwemmen. Je kan de tracker koppelen aan Xiaomi’s Mi Fit-app en aan de meer bekende Google Fit-app.

De Mi Band 3 heeft een doorlopende hartslagmeter, registreert je slaap en het aantal stappen dat je zet. De accuduur is ongeveer twintig dagen. Houd er rekening mee dat de Mi Band 3 alleen in het Engels werkt.

Bestel de Xiaomi Mi Band 3 bij Belsimpel

2. Fitbit Charge 3

Fitbit Charge 3

Als je denkt aan een fitnesstracker, is de kans groot dat je aan Fitbit denkt. Het bedrijf maakt al jaren uitstekende en veelzijdige trackers in verschillende prijsklassen. De nieuwste Fitbit Charge 3 is daar geen uitzondering op. De waterdichte wearable heeft een compact, aanraakgevoelig schermpje dat notificaties en je sportieve voortgang toont. De accu gaat ongeveer een week mee. De Charge 3 meet je hartslag, slaap, stappen en ademhaling.

De zogeheten Pulsoximeter (SpO2) registreert de zuurstofwaarde in je bloed en controleert je ademhaling om vroege signalen van apneu op te merken. Bij apneu stokt je ademhaling regelmatig kort tijdens het slapen, wat nare gezondheidsklachten kan veroorzaken. Alle verzamelde data is inzichtelijk in de gebruiksvriendelijke Fitbit-app (beschikbaar voor Android en iOS).

De Fitbit Charge 3 heeft geen eigen gps. Als je je sportroute wil vastleggen, dien je je smartphone dus mee te nemen. Fitbit verkoopt de Charge 3 voor 149 euro.

Bestel de Fitbit Charge 3 bij Coolblue

3. Withings Steel HR Sport

Withings Steel HR Sport

De Withings Steel HR Sport is een hybride horloge dat via analoge wijzers de tijd laat zien. De wearable heeft daarnaast een wijzer die met een kleine vertraging laat zien hoeveel stappen je op een dag zet. Hier kan je een doel aan koppelen, bijvoorbeeld 10.000 stappen per dag.

Ook meet en toont het slimme horloge je hartslag op een klein oled-schermpje bovenin het display. De Steel HR Sport werkt via bluetooth met een gratis app. Smartphonemeldingen en telefoonnummers van inkomende gesprekken worden op het horloge getoond.

Je kunt de waterdichte Steel HR Sport ook gebruiken om je slaap te meten of je zwemactiviteiten vast te leggen. Dankzij de verbonden gps meet het horloge nauwkeurig je (hardloop)ronde. Groot pluspunt is de accuduur van bijna een maand. De Withings Steel HR Sport kost gemiddeld 199 euro.

Bestel de Withings Steel HR Sport bij MediaMarkt

4. Huawei Band 3 Pro

Huawei Band 3 Pro

Waarschijnlijk ken je Huawei van zijn smartphones, maar het bedrijf maakt ook andere producten. Ook fitnesstrackers, waarvan de Band 3 Pro het nieuwste model is.

De wearable heeft een metalen frame en is daarom lekker stevig. De Band 3 Pro beschikt over een oled-scherm voor meldingen, gps en een hartslagmeter.

Je kan je slaap tot in detail laten meten, maar de waterdichte wearable is ook geschikt om je zwemactiviteiten vast te leggen. De accuduur bedraagt een week. De Huawei Band 3 Pro werkt met Android en iOS via Huawei’s Health-app. De fitnesstracker kost zo’n 99 euro.

Bestel de Huawei Band 3 Pro bij Bol.com

Wat is jouw favoriete fitnesstracker? Laat het weten in de comments onder dit artikel.

Lees meer in ons maandthema Gezondheid

Bron afbeelding: Withings
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu