De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Google laat je binnenkort betaalde Android-apps delen met familieleden

Jarno Stinissen
19 mei 2016, 10:38
1 min leestijd
Google laat je binnenkort betaalde Android-apps delen met familieleden

Google maakt het binnenkort mogelijk om betaalde apps te delen met maximaal zes familieleden. Vanaf 2 juli kun je betaalde applicaties die op je Android-toestel staan in een speciale familiebibliotheek plaatsen.

Lees verder na de advertentie.

Betaalde Android-apps delen

De informatie is afkomstig van Googles supportpagina. Daarin stelt het bedrijf dat iedere betaalde app van Google Play opgeslagen kan worden in een speciale familiebibliotheek. Vanuit deze map is het voor familieleden mogelijk om ook gebruik te maken van deze betaalde applicaties. Handig, want hierdoor hoeft een gezin dezelfde app niet meerdere malen aan te schaffen.

Google Play icoontjes

Tot nu toe kunnen betaalde applicaties niet gedeeld worden met andere (familie)leden, en is de toegang tot deze applicaties alleen mogelijk met één specifiek Google-account dat daaraan gekoppeld is.

App-ontwikkelaars kunnen er ook voor kiezen om deze deelfunctie nu al voor hun eigen applicaties aan te zetten.  Iedere betaalde applicatie die gebruikers na 2 juli  downloaden, is  altijd  te delen met familieleden.  Bij het downloaden van betaalde video’s moet er echter een kleine kanttekening worden gemaakt: slechts één persoon mag deze geopend hebben op zijn of haar Android-toestel. Ook gaat het gerucht dat er een limiet komt op het totaal aantal te delen video’s in de familiebibliotheek, maar dit is nog niet bevestigd door Google zelf.

Buiten de supportpagina heeft Google nog geen verdere details bekendgemaakt over het initiatief. Een interessante vraag is in hoeverre Google het ‘begrip’ familie rekt. Kun je bijvoorbeeld met zes vrienden een account aanmaken en hierdoor al je apps aanschaffen? De verwachting is dat er deze week op Google I/O meer bekend wordt gemaakt.

Lees het laatste nieuws over Google I/O

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu