Google voorziet Chrome van ingebouwde Cast-functie
Erwin Vogelaar

Je hebt geen extensie meer nodig om te casten vanuit Google Chrome, want de functie is nu ingebouwd in de browser.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Chrome Google Cast

De Chrome-browser ondersteunt al tijden de mogelijkheid om beelden van een webpagina naar je Chromecast te sturen. Hiervoor moest je echter wel eerst een extensie installeren, waardoor er een Google Cast-icoontje rechtsboven in de browser kwam te staan. Dit is nu niet meer nodig, want Google Cast is vanaf versie 51 van Chrome ingebouwd in de browser. De functie heeft nu een plekje in het menu, want tussen ‘Afdrukken’ en ‘Zoeken’, staat nu ook ‘Casten’. Dit ziet er zo uit.

Chrome Google Cast

Nog niet alle versies van Chrome hebben deze functie nu in het menu zitten. Op Chromebooks en Macs leek de functie eerder al wel te werken, maar op Chrome voor Windows was ‘Casten’ nog niet in het menu terug te vinden. Het kan even duren voordat alle gebruikers de optie zien verschijnen. Hoewel je nu de extensie niet meer nodig hebt, betekent het niet dat je deze direct moet verwijderen.

Het icoontje is namelijk sneller te bereiken dan het menu, want voor het menu moet je een extra keer klikken. De Google Cast-extensie met het Cast-icoontje kun je in de Chrome Web Store vinden. Ben je echter fan van een minimalistische browser, dan houdt niets je meer tegen om de extensie te verwijderen.

Nieuw is ook dat je geen opties meer hoeft in te stellen voor de resolutie  en bitrate  als je de inhoud van een Chrome-tab via Google Cast verstuurt. Chrome zal deze onderdelen nu zelf bepalen gezien de kwaliteit van je netwerk en de content die je wil versturen. Slecht nieuws voor diegene die graag deze instellingen onder controle willen houden, want ze zijn helaas ook uit de Google Cast-extensie verwijderd.

Lees het laatste nieuws over Google

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.