De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Zo verrijkt Google Chrome met virtual reality

Erwin Vogelaar
9 februari 2017, 21:02
2 min leestijd
Zo verrijkt Google Chrome met virtual reality

Met WebVR geeft Google Chrome virtual reality. Dit betekent dat je vr-ervaringen direct in de browser kunt beleven, met of zonder bril.

Lees verder na de advertentie.

Chrome virtual reality

Google houdt van virtual reality. Na Google Cardboard is nu Google Daydream het grote vr-platform voor Android. Om vr-ervaringen te vinden moest je tot nu toe echter altijd specifieke apps openen. Daar komt verandering in, want het is eindelijk mogelijk om ze direct in Chrome te starten. Hierbij krijg je de keuze of je de vr-ervaring gewoon met een muis en toetsenbord op een scherm wil beleven, of dat je een bril op zet. Op dit moment wordt enkel nog Daydream ondersteund, maar Google stelt daar binnen enkele maanden ook Google Cardboard aan toe te voegen.

chrome virtual reality

De WebVR-update zorgt ervoor dat makers niet meer speciale apps hoeven te creëren voor hun vr-ervaringen. Het gaat daarbij niet alleen om 360-graden-video’s, maar echt volledige interactieve ervaringen waarin de bewegingen en de locatie van je smartphone geregistreerd worden door WebVR en je dus naar compleet andere werelden getransporteerd kunt worden.

Op Googles blog laat het bedrijf enkele voorbeelden zien van ervaringen waar bedrijven aan werken voor WebVR. Hier zit onder andere Bear 71 tussen, een interactieve documentaire over mensen en beren. Je kunt ook virtueel de huizen van beroemdheden binnenstappen om daar ongestoord een kijkje te nemen. Het bedrijf Sketchfab maakt ondertussen prachtige 3d-omgevingen om in rond te kijken en lopen. “We willen vr naar iedereen en elk apparaat brengen”, stelt Google. De toevoeging van vr aan Chrome zal het in ieder geval makkelijk maken om zo nu en dan eens een vr-ervaring te proberen. Voornamelijk fijn is dat je ook zonder bril ook mee kunt doen, door gewoon het scherm van je smartphone of desktop te gebruiken. Zo is virtual reality daadwerkelijk voor iedereen.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu