Cyanogen stopt op 31 december

Erwin Vogelaar
24 december 2016, 18:33
2 min leestijd
Cyanogen stopt op 31 december

Het is nu officieel: Cyanogen stopt. Op 31 december wordt de stekker uit dit populaire alternatief voor Android getrokken. Bij fabrikanten was het niet populair genoeg.

Lees verder na de advertentie.

Cyanogen stopt

Vlak voor de kerstdagen heeft Cyanogen Inc. aangekondigd dat Cyanogen stopgezet wordt. Er waren al langer geruchten over dit nieuws, maar nu is het officieel. In de afgelopen maanden zijn er binnen het bedrijf ontslagen gevallen en zijn er tevens verschillende leidinggevenden vertrokken, dus het nieuws komt niet compleet als een verrassing. Het open source-project en de source code zullen wel beschikbaar blijven voor hobbyisten die zelf met dit besturingssysteem aan de slag willen gaan.

Cyanogen was niet het succes dat het bedrijf Cyanogen Inc. voor ogen had. Hoewel het wel een van de meest populaire alternatieve versies van Android is onder gebruikers, kozen niet veel fabrikanten er voor om dit besturingssysteem op hun smartphones te installeren. Er zijn wel enkele toestellen uitgebracht die standaard Cyanogen ondersteunen, maar het blijft bij een klein aantal. Denk bijvoorbeeld aan de OnePlus One.

cyanogen stopt

Gebruikers die het besturingssysteem nu gebruiken zullen snel op zoek moeten gaan naar een alternatief. Het besturingssysteem zal namelijk geen ondersteuning en updates meer ontvangen. Een mogelijk alternatief zou CyanogenMod kunnen zijn. Deze versie van Cyanogen gaat nu verder onder de naam Lineage.

Eerder was er sprake dat Cyanogen Inc. zich mogelijk zou richten op een modulaire versie van het besturingssysteem. Dit zou betekenen dat bedrijven niet het complete CyanogenOS hoeven te installeren, maar dat er voor specifieke onderdelen wordt gekozen die onzichtbaar in het overkoepelende besturingssysteem worden verwerkt. Dit zou voor het bedrijf een financieel aantrekkelijkere manier van werken zijn. Of dit plan doorgezet wordt is op dit moment nog niet duidelijk. Cyanogen Inc. stelt in een kort bericht op zijn website enkel dat het hier gaat om de voortgaande consolidatie van Cyanogen.

Lees het laatste nieuws over Cyanogen

Bron: Cyanogen
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu