CyanogenMod krijgt een incognito-modus

Gijs Ettes
13 juni 2013, 9:25
1 min leestijd
CyanogenMod krijgt een incognito-modus
CyanogenMod

Steve Kondik, beter bekend als Cyanogen, kondigde op zijn Google+ aan dat CyanogenMod binnenkort een Incognito Mode krijgt. De aankomende functie beperkt de hoeveelheid informatie die apps van je Android-apparaat kunnen binnenhalen.

De Incognito Mode is per app in te stellen, via het app-menu in de instellingen van je Android-apparaat. Als de functie is ingeschakeld, stuurt je smartphone of tablet alleen lege informatiepakketten terug. Apps met root-toegang kunnen wel om de modus heen.

Lees verder na de advertentie.

Zo voorkomt de aankomende functie onder andere dat er informatie over je contactpersonen, kalender, browsergeschiedenis en ontvangen en verzonden berichten wordt verzameld. De gps-functionaliteit wordt daarnaast altijd uitgeschakeld. De functie is via een toggle overigens ook weer snel uit te schakelen.

Kondik geeft op zijn Google+ wel aan dat de aankomende Incognito Mode geen reclames blokkeert of imei-nummers vervalst. De nieuwe functie moet er alleen voor zorgen dat er geen persoonlijke informatie wordt verzameld.

Het is nog niet bekend wanneer de Incognito Mode in CyanogenMod wordt geïntroduceerd; Kondik werkt er momenteel nog aan.

cyanogenmod

Via: Android Police

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu