Zo gaat Google Foto’s je foto’s automatisch verbeteren

Google Foto’s krijgt er een aantal flinke verbeteringen bij. Tijdens I/O 2018 werden enkele nieuwe features getoond, die de komende maanden naar iedereen worden uitgerold.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Google Foto’s-verbeteringen

De meest opvallend vernieuwing is de optie om zwartwit-foto’s in te kleuren. Hiervoor maakt Google Foto’s gebruik van kunstmatige intelligentie. Je maakt een foto van het oude plaatje met je smartphone, waarna Google Foto’s dit analyseert en er een ingekleurde versie van produceert.

Daarnaast gaat Google kunstmatige intelligentie toepassen om te spelen met kleur in foto’s. De applicatie kan een gedeelte van een afbeelding monochroom maken, en bijvoorbeeld alleen de voorgrond in kleur tonen. Op de afbeelding hiernaast zie je hoe dit er uitziet. Deze creaties worden in een apart AI-tabblad aan het menu van de Foto’s-app toegevoegd.

Ook gaat Google Foto’s je helpen om foto’s te verbeteren. Zo geeft de app suggesties om plaatjes bijvoorbeeld te roteren, de helderheid aan te passen en meer kleur toe te vegen. Hier hoef je weinig voor te doen: is een foto onderbelicht, dan tik je simpelweg op het knopje om de belichting te verbeteren. Dit kon al handmatig, maar nu doet de Foto’s-app het ook automatisch voor je.

Ook tof: maak je een foto van een document, dan maakt Google Foto’s er voortaan automatisch een pdf-document, zodat je ‘m makkelijker en snel kunt delen met anderen. De features worden de komende maanden naar alle gebruikers uitgerold.

Lees het laatste nieuws over Google

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.