De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

Google Foto's: het complete overzicht

Redactie
2 min leestijd
Google Foto’s

Google Foto’s is de fotodienst van Google die tijdens Google I/O 2015 werd geïntroduceerd. De dienst is volgens de zoekgigant een ‘veilige privé-omgeving voor al je kiekjes’ en werkt op zowel Android, iOS als desktop. De desktopversie is te vinden via photos.google.com. Lees ook 3 handige tips voor het nieuwe Google Foto’s.

Lees verder na de advertentie.

Het laatste nieuws over Google Foto’s

Dit moet je weten over Google Foto’s

Het fijne van Google Foto’s is dat de app orde schept in de honderden of duizenden foto`s die je op je Android hebt staan. Deze worden in hoge kwaliteit in de cloud opgeslagen, waardoor je ze altijd bij de hand hebt. Kiekjes worden automatisch gesorteerd op dagen, maar door twee vingers uit elkaar te spreiden op het scherm, zoom je uit zodat dagen veranderen in maanden of jaren. Zo kun je snel naar het verleden schakelen en in je archief naar plaatjes zoeken.

Het inladen van foto’s verloopt razendsnel, alsof ze lokaal op je smartphone of tablet staan. Toch staat geen enkel plaatje op je toestel, maar juist in de cloud. Google Foto’s bewaart alle foto’s  en video’s  gratis in de cloud  en ‘in hoge kwaliteit’. Er vindt hoe dan ook enige compressie plaats, maar foto’s worden tot 16 megapixels opgeslagen en video’s tot 1080p. Voor veel gebruikers zal dat ruim voldoende zijn.

google photos

Google Foto’s is overigens ook slim, aangezien de dienst  automatisch kiekjes ordent op basis van locatie, object of mensen. Dat laatste wordt gedaan  op basis van gezichtsherkenning. Volgens Google is de informatie volledige privé en ‘alleen voor jouw ogen’.

Als je in de foto-app naar links veegt, helpt een assistent je om bijvoorbeeld collages te maken van je foto`s. Ook kun je op deze manier een timelapse-video maken van recent genomen foto`s. De functie lijkt op ‘Auto Awesome’ van Google Plus, maar met een betere, nieuwe interface.

Tot slot is het selecteren van meerdere foto’s gemakkelijker gemaakt. Je drukt op één foto en sleept vervolgens over alle foto`s die je wil om ze in een groep te selecteren. Hierna kun je meteen een linkje maken om de collectie te delen. Ondersteuning voor de Chromecast maakt het makkelijk om je foto’s naar een groter scherm te sturen. Ook kun je vanuit de app gemakkelijk volledige albums delen met je vrienden, zodat je na een dagje uit allemaal de leukste foto’s hebt.

Heeft dit artikel je geholpen?

Google Foto's archief

Bekijk archief (100 artikelen)

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's