Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Google maakt smartphonechip voor gezichtsherkenning

Erwin Vogelaar
27 januari 2016, 20:47
1 min leestijd
Google maakt smartphonechip voor gezichtsherkenning

In de toekomst zal een chip in je smartphone ervoor zorgen dat je apparaat gezichten en andere voorwerpen herkent. Google is daar achter de schermen mee bezig.

Lees verder na de advertentie.

Google gezichtsherkenning

Google is druk bezig met hardware voor gezichtsherkenning. Hiervoor wordt er  samengewerkt met de startup Movidius aan een chip waardoor smartphones kunnen herkennen wat en wie ze via de camera zien. Google heeft al aangetoond objectherkenning te snappen met Google Foto’s. Hier zit echter een flink datacenter achter om deze nauwkeurigheid voor elkaar te krijgen. De bedoeling is dat de hardware van de toekomstige smartphone dit zelf kan.

google photos

Remi El-Ouazzane van Movidius is er van overtuigd dat Google de chip al snel zal gaan gebruiken. Tegenover The Wall Street Journal zegt hij:  “Deze samenwerking gaat leiden tot een nieuwe generatie aan apparaten die Google gaat lanceren. Deze apparaten worden in een niet al te verre toekomst uitgebracht.” Movidius heeft eerder met Google gewerkt aan Project Tango, waarmee een driedimensionale map van ruimtes gemaakt kan worden.

Wat moeten we met gezichtsherkenning?

Wat hebben we aan zo’n chip in onze smartphone? De belangrijkste functie is veiligheid. Waar we nu nog veel werken met wachtwoorden en steeds meer met vingerafdrukken, zou een veilige vorm van gezichtsherkenning veel praktischer zijn. Gezichtsherkenning voor beveiliging kan echter alleen werken als de technologie heel goed is. Je wilt niet uit je eigen telefoon gesloten worden en ook niet dat iemand die op je lijkt in je telefoon kan. Maar er zijn ook talloze andere functies te bedenken, zoals het ondersteunen van blinde mensen in hun leven, het interpreteren van verkeersborden enzovoort.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu