Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Google-ceo: “AI is een van de belangrijkste dingen waar de mensheid aan werkt”

Erwin Vogelaar
20 januari 2018, 14:48
2 min leestijd
Google-ceo: “AI is een van de belangrijkste dingen waar de mensheid aan werkt”

Sundar Pichai, ceo van Google, stelt dat AI een van de belangrijkste dingen is waar de mensheid aan werkt. Maar het is ook gevaarlijk. Daarom zoekt Google met zijn kunstmatige intelligentie een balans.

Lees verder na de advertentie.

Google kunstmatige intelligentie en de mensheid

Google geeft veel aandacht aan de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie. Op het gebied van onder andere spraakassistenten, stemherkenning en beeldherkenning is het bedrijf al marktleider. Dat is niet voor niets. Sundar Pichai, ceo van Google, stelt in een interview met MSNBC dat kunstmatige intelligentie een van de meest belangrijke dingen is waar de mensheid aan werkt.

Pichai vergelijkt het belang van AI met dat van elektriciteit en vuur. Hij noemt AI zelfs mogelijk belangrijker dan die voorbeelden. De ceo stelt dat kunstmatige intelligentie een grote rol kan spelen in bijvoorbeeld het genezen van kanker.

google kunstmatige intelligentie

De vergelijking met vuur is treffend, want zoals Pichai al snel zegt in het interview: “Het dood ook mensen. We hebben geleerd om vuur in het gareel te houden in dienst van de mensheid, maar we moeten de nadelen ook overwinnen.” Hetzelfde geldt voor kunstmatige intelligentie.

Pichai stelt dat er een balans gezocht moet worden. Dat het nodig is om de mogelijkheden van AI te onderzoeken, omdat het zoveel goeds kan doen in de wereld. Daarnaast moeten we ook blijven nadenken over de gevaren. In 2016 waren onderzoekers bij Google al bezig met een framework om AI stop te zetten, zonder dat de kunstmatige intelligentie kan leren om die uitknop uit te schakelen. Ook werkt Google aan manieren om AI niet onbewust racistisch te maken.

Experimenten rond Googles AI

Hoewel je als Google- en Android-gebruiker dagelijks met kunstmatige intelligentie te maken hebt, kan het idee nog wat ontastbaar zijn. Google stelt zijn technologie daarom open om mee te experimenteren. Deze 5 experimenten maken Googles AI op speelse manier inzichtelijk.

Het laatste nieuws over Google

Bron: Recode
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu