Google werkt aan tweede Chromebook Pixel

Redactie
24 februari 2015, 8:59
1 min leestijd
Google werkt aan tweede Chromebook Pixel

Er is een tweede versie van de Chromebook Pixel in aantocht, zo bevestigt Google. Ook deze Chromebook wordt echter een proof of concept en is niet bedoeld voor brede verkoop.

Lees verder na de advertentie.

Chromebook Pixel 2 in aantocht

chromebook pixel 2

De Chromebook Pixel was een vreemde eend in de bijt toen het apparaat verscheen in het begin van 2013. In tegenstelling tot andere Chromebooks had de laptop een fiks prijskaartje en een premium design met een enorm scherp display (2560 bij 1700 pixels). Bovendien was het scherm aanraakgevoelig en werd de Chromebook aangedreven door een Intel Core  i5-processor die aanzienlijk krachtiger is dan de processors van andere Chromebooks.

De introductieprijs was met 1300 dollar echter fors hoger en we kunnen ons voorstellen dat ook de Chromebook Pixel 2 met zo’n prijskaartje in de markt wordt gezet. Renee Niemi van Google zegt er het volgende over:

Er zal op korte termijn  een nieuwe Pixel verschijnen. We gaan het apparaat verkopen, maar ik moet de verwachtingen temperen: dit is écht een proof of concept gericht op ontwikkelaars. We zijn niet van plan om er veel van te produceren.

De nieuwe Pixel heeft waarschijnlijk hetzelfde design en 12,85 inch-scherm als zijn voorganger, en ook de schermresolutie zal ongewijzigd zijn. Volgens de laatste geruchten krijgt de laptop daarnaast  type-c usb-poorten, die omkeerbaar zijn zodat het niet meer uitmaakt hoe je usb-kabels in het apparaat steekt.

Het laatste nieuws over Google

Bron: OMG Chrome
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu