De Samsung Galaxy S23 Ultra nú hoge korting + € 200 cashback

Google

Google

Google is de ontwikkelaar van het Android-besturingssysteem en maakt zelf ook budget tot high-end Android-smartphones. Die vallen in de Pixel-reeks en onderscheiden zich met name door de goede camera’s en het snelle en langdurige updatebeleid. Pixel-toestellen krijgen de updates namelijk direct van Google. Jarenlang waren deze telefoons niet officieel in Nederland te koop, maar daar kwam in 2022 gelukkig verandering in. Je kunt de Google Pixel 7, Pixel 7 Pro, Pixel 7a en de voordelige Pixel 6a nu gewoon hier aanschaffen. Lees verder

Beste Google deals

Laatste Google reviews

Google nieuws

Haal alles uit je Google smartphone

De beste tips van de Android Planet-redactie. Bekijk alle Google tips.

Op reis: zo gebruik je de Chromecast in een hotel
Michel van 't Klaphek

Op reis: zo gebruik je de Chromecast in een hotel

Michel van 't Klaphek — 1 juni 2023
Google Fact Check: zo check je of nieuws wel écht nieuws is
Tim Ligterink

Google Fact Check: zo check je of nieuws wel écht nieuws is

Tim Ligterink — 23 mei 2023
Zo maak je jouw Chromecast met Google TV sneller
Wouter Nijsen

Zo maak je jouw Chromecast met Google TV sneller

Wouter Nijsen — 10 mei 2023

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox? Schrijf je in voor de Android Planet-nieuwsbrief.

Stock Android

Stock Android

De Google Pixel-smartphones draaien uiteraard op Android, het door Google ontwikkelde besturingssysteem. Het gaat om stock-Android, oftewel de standaard versie zonder extra apps en aanpassingen. Dit heeft als voordeel dat je Android gebruikt zoals Google het bedoeld heeft en niet hoeft te leven met wijzigingen van een andere partij. Een ander voordeel is dat Google zijn Pixel-toestellen als eerste updates geeft naar een nieuwe Android-versie. Beveiligingsupdates rollen ook als eerste uit naar Pixel-modellen. Google’s updatebeleid is ook uitstekend. Je kan rekenen op drie jaar versie- en vijf jaar beveiligingsupdates. Sommige andere merken houden vast aan twee jaar versie-updates en twee of drie jaar beveiligingsupdates. Samsung biedt inmiddels echter een beter beleid voor zijn smartphones: die krijgen vier versie- en vijf jaar beveiligingsupdates.

Alle Google smartphones met prijzen

Alle Google mediaspelers met prijzen

Alle Google oordopjes met prijzen

Alle Google smartwatches met prijzen

Alle Google tablets met prijzen

Google telefoon kopen in nederland

Google is de ontwikkelaar van Android, de software die op nagenoeg alle smartphones behalve Apple’s iPhone draait. Google heeft jarenlange ervaring met het maken en verkopen van smartphones, eerst als partner en sinds 2013 ook alleen. Eerst bracht het bedrijf smartphones met de standaard Android-versie (stock-Android) uit onder de Nexus-naam. Hiervoor werd samengewerkt met smartphonemakers als LG (Nexus 4, 5 en 5X), Motorola (Nexus 6) en Huawei (Nexus 6P). Er verschenen ook Nexus-tablets, ontwikkeld in samenwerking met Asus, Samsung en HTC.

Google zette zich ook een tijdje in voor Google Play Editions van populaire smartphones, voorzien van stock-Android. Deze toestellen zijn nooit in Nederland uitgebracht. Wel in de Verenigde Staten, maar zonder echt succes. De Nexus-serie was door de jaren heen grotendeels wel in Nederland verkrijgbaar maar werd in 2013 ook stopgezet. Google richt zich sindsdien op het zelf ontwikkelen en verkopen van Pixel-smartphones, uit eigen fabriek en zonder samenwerking met een fabrikant. Lees in dit achtergrondartikel de geschiedenis van Google’s Nexus- en Pixel-toestellen. Sinds 2022 zijn de Pixels officieel in Nederland te koop.

 

Google Pixel-series

Pixels zijn te verkrijgen in meerdere smaken. Zo zijn er de ‘normale’ toestellen zoals de Google Pixel 7 en Pixel 7 Pro. Dat zijn de meest krachtige smartphones die voorzien zijn van de meeste features. Dan zijn er ook nog de afgeslankte modellen zoals de Google Pixel 7a. Die bieden wel de voordelen als jarenlange en snelle updates, maar zijn op het gebied van hardware en bijvoorbeeld camera’s wat minder goed uitgerust. Ze hebben ook een kleiner scherm. In mei 2023 kondigde Google verder de Pixel Fold aan, zijn eerste vouwbare toestel. Die is echter niet officieel in Nederland te koop.

Meer dan alleen smartphones

Sinds 2022 zijn de Pixels officieel in Nederland te koop. Verschillende andere apparatuur van de zoekgigant was hier al langer verkrijgbaar. Denk daarbij aan slimme speakers zoals de Google Nest Mini of Nest Audio. Ook verschillende oplossingen voor het internet zoals de Google Nest Wifi zijn hier gewoon te krijgen.

Dan zijn er nog de slimme hdmi-dongles van de fabrikant, oftewel Chromecasts. Het bedrijf heeft er de afgelopen jaren al verschillende uitgebracht. Denk aan de Google Chromecast, Chromecast Ultra en de Chromecast met Google TV. Vanaf juni 2023 kun je ook de Google Pixel Tablet kopen, Googles eerste tablet in jaren.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu