Google Android devices vergelijken

9
producten in
21
uitvoeringen gevonden
-
Prijsupdate: 21 minuten geleden
Gekozen filters:
Alle filters verwijderen
De aanbiedingen worden bijgewerkt
7
Google Glass

abonnementen vergelijken

los vanaf: € 99.999,00

8
Google Nexus One
  • 0 GB
  • 3.7" scherm
  • 5MP camera
  • 480x800
  • Qualcomm Snapdragon S1 (QSD8250)

abonnementen vergelijken

los vanaf: € 99.999,00

9
Google Pixel C
  • 16 GB
  • 10.2" scherm
  • 8.0MP camera
  • 1800x2560
  • MediaTek MT6582

abonnementen vergelijken

los vanaf: € 99.999,00

Is-This-Google-s-New-LogoGoogle werd in 1997 opgericht door Larry Page en Sergey Brin, twee promovendi aan de universiteit van Stanford. Het aanvankelijke doel van het bedrijf was om het internet doorzoekbaar te maken en dankzij de kracht van de software duurde het niet lang voordat Google de populairste zoekmachine ter wereld werd. Google is een verbastering van het woord ‘googol’, oftwel een 1 met honderd nullen. Sinds 2002 bestaat er een Nederlandse versie van Google, dat een van de populairste websites is in ons land.

Google heeft het internet doorzoekbaar gemaakt en gerangschikt met behulp van het PageRank-algoritme. Dit bepaalt aan de hand van citaten en verwijzingen wat de waarde van websites is. Hoe meer (goede) links een website ontvangt, des te meer stemmen en autoriteit deze krijgt toegedicht. Tevens speelt de waarde van de pagina die doorverwijst een rol. Des te waardevoller de doorverwijzing en het aantal verwijzingen, des te hoger een website scoort in Google. Echter, een hoge PageRank betekent niet dat de pagina bij alle zoekopdrachten hoog scoort.

Google is meer dan een zoekmachine

Naast de zoekmachine heeft Google nog tientallen andere services, die hebben bijgedragen aan het succes en de huidige waarde van het bedrijf. Onder de producten vallen onder andere Gmail, de populaire e-maildienst, Google Docs, dat een groot aantal tools biedt voor productiviteit en Google Drive, dat de mogelijkheid biedt om allerhande bestanden in de cloud op te slaan.

De belangrijkste inkomstenbron van Google zijn advertenties. Deze worden zowel op de desktopversie als mobiel weergegeven en vooral laatstgenoemde kent de afgelopen jaren grote groei. Omdat Google gepersonaliseerde advertenties biedt op basis van je gedrag in bijvoorbeeld Google Zoeken of Gmail, is het bedrijf regelmatig onderwerp van privacydiscussies. Bezoek ook de officiële website van Google.

Nexus is puur Android

Google NexusGoogle Nexus is een serie Android-smartphones en -tablets die altijd stock Android draaien, de meest pure versie van het Android-besturingssysteem. Toestellen voor het Nexus-platform worden niet door Google zelf gefabriceerd, maar in samenwerking met andere fabrikanten, zoals Asus, LG en Samsung.

Het grote voordeel van Nexus-apparaten is dat ze Android-updates het eerst ontvangen. Er hoeft immers niet gewacht te worden op andere fabrikanten en/of mobiele providers die hun eigen aanpassingen aan de update willen maken. Daardoor zijn de smartphones en tablets in deze reeks uitermate geschikt voor Android-fans. Normaliter brengt Google één keer per jaar een nieuwe Nexus-smartphone en -tablet uit. De huidige topmodellen zijn de Nexus 6 en Nexus 9, respectievelijk een smartphone en tablet.

Elk jaar nieuwe toestellen

nexus 4De Google Nexus-apparaten genieten al jaren een ongekende populariteit onder Android-fanaten, maar de toestellen bestaan nog niet zo lang. De eerste Nexus-telefoon verscheen namelijk pas in 2010: de HTC Nexus One. Deze smartphone draaide initieel Android 2.1 Sinclair, en werd later de eerste telefoon met Android 2.2 Froyo.

Daarop volgde de Samsung Nexus S. Deze telefoon kwam eind 2010 samen met Android 2.3 Gingerbread uit, en kreeg als een van de eersten de update naar Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Uiteindelijk kwam er ook nog een update naar Android 4.1 Jelly Bean. De Samsung Galaxy Nexus kwam tegelijkertijd uit met Android 4.0 Ice Cream Sandwich in december 2011. Deze telefoon behoort nog tot de toestellen die een update naar Android 4.3 Jelly Bean hebben gekregen, een voorrecht dat zijn voorganger Nexus S niet meer heeft.

De laatste Android-smartphones uit de Nexus-lijn zijn de Nexus 4, 5 en 6 Deze verschenen respectievelijk eind 2012, 2013 en 2014, samenvallend met de releases van nieuwe Android-versies. De smartphones werden goed ontvangen door de pers en combineren goede hardware met een prima prijs-kwaliteitverhouding.

Op tabletgebied is er minder te kiezen voor Nexus-aficionado's, enkel uit de Asus Nexus 7 uit 2012, de Samsung Nexus 10 en de Asus Nexus 7 uit 2013. Alle tablets draaien gelukkig wel op de meest recente versie van Android. Eind 2014 werd de nieuwste tablet in de lijn gepresenteerd: de Nexus 9 van HTC.