Google Play Store raadt apps aan via notificaties: zo zet je de aanbevelingen uit

Michel van 't Klaphek
26 juli 2019, 20:17
2 min leestijd
Google Play Store raadt apps aan via notificaties: zo zet je de aanbevelingen uit

Het lijkt erop dat de Google Play Store mogelijk interessante apps gaat aanraden via pushmeldingen. Dit is hoe je de aanbevelingen uitzet.

Lees verder na de advertentie.

Google Play Store toont app-aanbevelingen in notificaties

De meldingen zijn ontdekt door Androidworld. De notificaties worden vanuit de Play Store verstuurd en doen aanbevelingen voor mogelijk interessante apps. In onderstaand screenshot worden notitie-apps aangeraden. Zodra je op de notificatie tikt kom je terecht in het meldingenscherm van Google Play. Met nog een tik op het scherm kom je terecht bij de daadwerkelijke lijst met apps, waaronder Dropbox Paper, Evernote en Google Keep.

Google Play Store app-aanbevelingen screenshot

Op de redactie van Android Planet hebben we de app-aanbevelingen nog niet binnengekregen. Het is daarom onduidelijk of het hier om een nieuwe ‘functie’ gaat, of dat de suggesties onder een beperkt groepje gebruikers getest worden. Krijg jij de Google Play Store app-aanbevelingen tegen je zin in binnen op je Android? Dan is het mogelijk om de notificatie het zwijgen op te leggen:

  1. Open de instellingen op je Android-smartphone of -tablet;
  2. Kies ‘Apps en meldingen’ en selecteer de Google Play Store uit de lijst met apps;
  3. Ga naar ‘Meldingen’ en geef aan of je helemaal geen notificaties meer wil ontvangen, of alleen bepaalde typen meldingen wil uitsluiten.
Google Play Store app-aanbevelingen uitzetten

Waarom doet de Google Play Store dit?

Het is nog niet duidelijk waarom Google deze pushmeldingen verstuurt. Wellicht wil de zoekmachinegigant op deze manier mogelijk interessante apps onder de aandacht brengen. Androidworld schrijft dat de aanbevelingen in ieder geval niet op recente zoekopdrachten of op basis van geïnstalleerde apps gebaseerd zijn.

Het is daarom mogelijk dat ontwikkelaars betalen om in het overzicht opgenomen te worden. Dit zou wel verwarrend zijn. Nergens staat namelijk dat het om advertenties gaat. Het is daarom aannemelijk dat Google de meldingen willekeurig verstuurt en hierbij apps opneemt die door de Play Store-redactie zijn geselecteerd.

Meer over de Google Play Store

Bron: Androidworld
Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu