Google CEO Eric Schmidt treedt terug, Larry Page wordt nieuwe baas van Google

Redactie
20 januari 2011, 23:08
1 min leestijd
Google CEO Eric Schmidt treedt terug, Larry Page wordt nieuwe baas van Google
google schmidt


Eric Schmidt heeft aangekondigd dat hij niet langer CEO van Google zal zijn. Larry Page zal zijn rol overnemen vanaf 4 april aanstaande. Schmidt blijft wel aan Google verbonden: hij wordt Executive Chairman en zal zich focussen op technische partnerships en strategie. Schmidt leidde Google het afgelopen decennium, naast oprichters Larry Page en Sergei Brin. Page ziet zijn nieuwe rol als CEO helemaal zitten en kijkt vol vertrouwen naar de toekomst, zo zegt hij in een berichtje op het Google-blog:

Google still has such incredible opportunity “” we are only at the beginning and I can`t wait to get started.


Page zegt dat hij na tien jaar meekijken over de schouder van Schmidt klaar is om de leidende rol binnen Google op zich te nemen. Mede-oprichter Sergey Brin zal verder gaan als co-founder en gaat zich vooral richten op het ontwikkelen van nieuwe producten. De topmannen gaven ook een reden voor het vertrek: momenteel worden alle beslissingen genomen door het drietal Schmidt, Brin en Page. Dat is met de huidige omvang van Google niet meer werkbaar.

Lees verder na de advertentie.

google auto


Larry Page is de nieuwe man achter het stuur bij Google. Eerder vandaag poseerden ze in een zelfrijdende auto op het bedrijfsterrein van Google.

Het is onduidelijk wat de bekendmaking voor Android betekent. Page wordt gezien als iemand die vanaf het begin een supporter van Android was. Als er sprake was van verschillen in zakelijk inzicht tussen Brin en Page, dan had dat meestal betrekking op Chrome.

Eric Schmidt startte in 2001 als CEO van Google, nadat Apple-topman Steve Jobs had bedankt voor de eer. Schmidt werd aanvankelijk ingezet om de beursgang van Google te begeleiden en dat beviel blijkbaar zo goed, dat hij is blijven hangen.

Meer info: Google-website

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu